Vaccinul anti AH1N1 in centre de vaccinare de urgenta Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Vaccinul anti AH1N1 in centre de vaccinare de urgenta

p_3_4_cap.jpgPentru a creste rata de vaccinare a populatiei impotriva gripei de tip AH1N1 directiile de sanatate publica sunt obligate, potrivit directivelor Ministerului Sanatatii, sa organizeze in regim de urgenta centre de vacinare. La Targu-Mures exista un cabinet de medicina de familie in cadrul Policlinicii Judetene unde se pot vaccina persoanele din categoriile de risc. De ieri s-a deschis  inca un centru de vaccinare in incinta Clinicii de Infectioase nr 1 din Targu-Mures. Programul de functionare este intre orele 8-15.00, dar daca este necesar se continua activitatea si dupa program. Persoanele cu varsta peste16 ani se pot prezenta pentru vaccin doar cu buletinul de identitate. Persoanele asigurate pot solicita vaccinul de la medicul de familie, iar cei neasigurati de la aceste centre special constituite. Circa 6.000 de mureseni s-au vaccinat pana la inceputul anului impotriva acestei gripe.
Saptamana trecuta in judetul Mures s-au confirmat 19 de cazuri de imbolnaviri cu AH1N1. Pana in prezent numarul cazurilor a ajuns la aproape 150, din care 7 decese. De asemenea circa 6000 de persoane s-au imunizat impotriva acestui virus, din care peste 2.000 sunt din domeniul sanitar, 500 sunt elevi, circa 700 sunt angajaţi ai Ministerului de Interne iar restul fac parte din alte categorii de risc.
Testele pentru depistarea virusului AH1N1 a aparut deja in farmacii. In Targu-Mures, patru farmacii Dona pun la dispozitia muresenilor un test ce releva prezenta gripei prin recoltarea de secretii nazale in doar cateva minute. Pretul testului este de 50 lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE