Brazi împodobiți în curtea Grădiniței „Albinuța” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Brazi împodobiți în curtea Grădiniței „Albinuța”

1 brad castigatorÎn preajma Sărbătorilor de iarnă, preșcolarii Grădiniței „Albinuța” din Tîrgu Mureș au luat parte la un proiect inedit. Împreună cu educatoarele cei mici au împodobit brăduții din curtea grădiniței cu globuri, beteală și decorațiuni realizate chiar de către ei. Ideea de a împodobi brazii i-a aparținut Angelei Ferenti, coordonatorul Grădiniței „Albinuța”, care s-a gândit să transforme aleea grădiniței în aleea Brazilor Împodobiți.

„Într-o dimineață de decembrie, la câteva zile după minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Românei, dau să intru pe aleea grădiniței. În fața mea, câțiva copilași zburdau de bucurie și atingeau cu mânuțele brazii aliniați pe poteca ce duce în cladirea „Piticot” a Grădiniței „Albinuța”, așteptând parcă să ningă, parcă șușoteau între ei. „Crengile, dacă ar fi pline cu zăpadă, copiii s-ar amuza trăgând de ace”, m-am gândit. Fără să ezit, la prima întâlnire cu colegele, am comunicat că aș dori să promovăm un mini proiect în triada copil – educatoare – părinte pentru a da culoare aleii Piticot, cum o numesc eu. Fetele – albinuțe au dat de știre și am demarat acțiunea concurs „Cel mai original brad”, cu materiale din natură și reciclabile. Trebuie să recunosc că nu am gândit acest proiect cu toate etapele, îmi doream ca aleea Piticot să devină aleea Brazilor Împodobiți, îmi doream de fapt să resimt atmosfera de altădată a Sărbătorilor de iarnă mai apropiată de cea a basmelor din copilărie, cu brazii de Crăciun până în tavan, împodobiți cu stele și îngeri”, a transmis Angela Ferenti, coordonatorul Grădiniței „Albinuța”.

2 brad locul doiBrăduții, votați online
Deși s-a aflat la prima ediție, competiția s-a bucurat de mare succes, drept pentru care reprezentanții grădiniței doresc s-o organizeze și la anul. În mediul online, s-au putut vota cei mai frumoși brazi împodobiți, astfel încât inițiativa s-a transformat într-o adevărată competiție, la finalul căreia a fost desemnat brăduțul câștigător. „Am propus concursul online, pentru prima oară. Nu prea eram documentată la acest tip de desfășurare și surpriza a apărut în momentul în care am realizat că părinții copilașilor au devenit foarte activi, că au luat în mod serios acest „joc de copii”. M-am panicat și mi- am spus: „Doamne, eu voiam doar să fie aleea Brazilor Împodobiți, aleea să râdă când intră copilașii și ei să zburde de bucurie”. M-am gândit că recompensele simple: bomboane, fructe și diplome nu vor fi pe măsura implicării copiilor și a părinților, dar steluța pe care o așezam și eu în copilărie în vârful bradului și îngerașii de Crăciun mi-au șoptit că pot și trebuie doar să mă reorganizez. Și, zic eu, am reușit să finalizez proiectul cu o premiere pe măsura așteptării tuturor, cu sprijinul unor oameni deosebiți care ne-au sponsorizat și cărora le mulțumesc. Fiind prima ediție, sper din suflet că n-am dezamăgit copiii și părintii copiilor, cărora trebuie să le multumesc că mereu sunt alături de noi”, a precizat Angela Ferenti.
Părinților li s-a părut fantastică ideea și au încurajat educatoarele și „albinuțele” să transforme evenimentul din acest an într-o tradiție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE