Deputatul Florin Urcan, la Adunarea Parlamentară a Mediteranei Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Deputatul Florin Urcan, la Adunarea Parlamentară a Mediteranei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a participat luni, 11 iulie, la Rabat (Maroc), la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), la invitaţia secretarului general al organizaţiei, Sergio Piazii. Reuniunea a reprezentat un pas important în procesul de analiză şi revizuire a bunei funcţionări a APM şi în adaptarea structurilor acesteia în scopul unei abordări mai eficiente a provocărilor din regiune. La reuniune, a participat şi deputatul de Mureș Ionaş-Florin Urcan (grup PNL), membru al Delegaţiei României la APM.

În proiectul de program, a fost prevăzută şi o întâlnire bilaterală a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul marocan, Rachid Talbi Alami. Conferinţa a fost structurată în trei sesiuni. S-au adus în discuție ameninţările şi provocările de securitate şi stabilitate, evoluţiile economice şi protecţia mediului, migraţia şi extremismul violent.
„Lucrările Biroului au fost concentrate în trei sesiuni de dezbateri consacrate unor probleme prioritare pentru statele membre din regiunea Mediteranei, dintre acestea amintim: amenințări și provocări de securitate și stabilitate, evoluțiile economice și protecția mediului, migrația și extremismul violent. În marja lucrărilor, președintele Camerei Deputaților a avut întrevederi bilaterale cu reprezentanții conducerii APM, respectiv cu Lhou Lmarbouh, președintele APM, cu Francesco M. Amoruso, președintele onorific al APM, și cu Sergio Piazzi, secretarul general al APM. Atât în discuțiile bilaterale cu oficialii APM, cât și în ședința Biroului APM, președintele Florin Iordache a adus în atenție intenția Parlamentului Român de a-și consolida rolul în APM prin modificarea statutului său din membru asociat în membru cu drepturi depline. Dezideratul susținut de înaltul oficial român a fost primit pozitiv de oficialii APM, care au apreciat o concretizare a schimbării de statut pentru Parlamentul român anul viitor”, se precizează într-un comunicat de presă al Camerei Deputaților.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE