Ziua Grâului 2019. Stay green cu Adama Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Ziua Grâului 2019. Stay green cu Adama

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Compania Adama are o tehnologie care asigură cel puțin același rezultat care se vede și aici în loturile de la Seuca, ne-a asigurat Mihai Cociș, reprezentant tehnic zonal, ca apoi să ne explice produsele din portofoliu care au fost utilizate și de ce.

“Legat de erbicidare avem un produs care se aplică toamna, este vorba de produsul Trinity, un produs din trei substanțe active care ne ajută să combatem iarba vântului încă din perioada de toamnă. Pentru tratamentul 1, avem produsul Kantik, un produs foarte bun, tot cu trei substanțe active, foarte concentrat, care ne asigură protecția atât la rugini cât și la septorioză și, practic, în anul acesta, cum a fost presiunea atât de mare, acest produs a făcut față cu brio, iar culturile arată bine. Ca insecticid, lambdacialotrina este un insecticid printre primele folosite în România. Iar pentru tratamentul doi, Seguris Xtra, o variantă îmbunătățită a produsului Zakeo Extra, care este fostul produs Amistar Xtra de la compania Syngenta”, a explicat Mihai Cociș.

Noul produs asigură efectul de stay green, de a rămâne planta verde, de a proteja frunza stindard în continuare, până la fazele avansate de umplere a bobului.

“Pentru această fază, putem veni și cu un alt insecticid, Mavrik, care este foarte folosit și la cereale și la rapiță, tocmai pentru faptul că e prietenos cu albinele”, a mai adăugat reprezentantul tehnic zonal al Adama.

Ligia VORO

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE