Principalele evenimente internaționale, analizate pentru cititorii Zi de Zi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 501 Vizualizări

Principalele evenimente internaționale, analizate pentru cititorii Zi de Zi

Încep cu câteva mărturisiri. Mai întâi citesc zilnic presa. Da! Presa aceea reală, care scrie analize, face investigații și aduce puncte de vedere interesante cititorului. Totodată, sunt cadru didactic, interacționez cu studenții, dezbatem, discutăm, analizăm relații internaționale, și mai mărturisesc că am conturi de social media. Da, urmăresc ce se scrie, cine scrie, punctul de vedere promovat în postările și articolele care apar.

Internetul a generat indiscutabil o revoluție informațională. Aflăm în timp real, dacă ne dorim, ce se întâmplă în China, SUA sau în orice stat. Sute sau chiar mii de pagini de internet descriu sisteme politice, decizii guvernamentale interne și externe. Asistăm la execuții, proteste sau chiar revoluții transmise live pe rețelele de socializare. Dar oare cât de corectă e informația? Datele utilizate chiar există? Sunt ele redate corect, obiectiv sau sunt prezentate de așa manieră încât să manipuleze, să dezinformeze? Francis Bacon spunea acum aproape 400 de ani ca informația e putere. Poate că astăzi, în era internetului, pare absurd să așteptăm două săptămâni pentru ca un mesaj să ajungă dintr-un colț în altul al Europei. Astăzi avem e-mail și în câteva minute putem comunica cu omologul nostru din alt stat. Dar prezentul ne oferă o altă provocare: selectarea informației.

În articolul despre Ditrău spuneam că instituțiile publice, presa, fiecare dintre noi trebuie să contribuie mai mult pentru a combate fenomenul de Fake News, cel care, vrem nu vrem, recunoaștem sau nu, ne afectează pe fiecare dintre noi. În acest sens, împreună cu cotidianul Zi de Zi demarăm prezentul proiect și anume o serie de articole dedicate informațiilor internaționale, selectate, analizate astfel încât să aveți acces la informație de calitate. Sperăm că articolele noastre să vă stârnească interesul față ce se întâmplă în lume și împreună să înțelegem mai bine cum ne afectează metamorfozele unei lumi în continuă mișcare.

Conf. univ. dr. Mihaela Daciana NATEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE