ÎNGRIJORĂTOR. 21 de cazuri noi de COVID-19 în Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1999 Vizualizări

ÎNGRIJORĂTOR. 21 de cazuri noi de COVID-19 în Mureș!

Până miercuri, 8 iulie, în județul Mureș au fost confirmate 788 de cazuri (cu 21 mai multe decât marți, 7 iulie – n.r.) de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), iar 682 de persoane (cu 8 mai multe decât marți, 7 iulie – n.r.) au fost externate din spitalele din județul Mureș.

”Dintre acestea, 52 de persoane asimptomatice au fost externate la termenul de 10 zile, conform Ordinului nr. 555/2020. Un număr de 54 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul COVID-19, potrivit datelor DSP Mureș. Până acum, 70 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Totodată, reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis și următoarele recomandări:

– În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

– Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

– Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

– Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE