101 ani de la înființarea primei unități de tancuri din România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 979 Vizualizări

101 ani de la înființarea primei unități de tancuri din România

Ziua Tanchiștilor din Armata Română se sărbătorește anual la data de 1 august, tradiția fiind instaurată începând cu 1 august 1919, prin ordinul regelui Ferdinand I, pentru a celebra constituirea primului batalion de tancuri din Armata Română.

La 1 octombrie 1919, s-a înființat la Giurgiu ,,Batalionul carelor de asalt”, prima formațiune de tancuri a Armatei Române. Din cauza spațiului insuficient, la 15 ianuarie 1920, a avut loc dislocarea batalionului la Târgoviște, urmând ca în anul următor, la 1 ianuarie 1921, să se înființeze Batalionul Carelor de Luptă. La 1 noiembrie 1939, s-a înființat Regimentul 2 ,,Care de luptă” cu garnizoana la Târgu Mureș.

Tancurile și-au dovedit rapid eficacitatea, contribuind la accelerarea acțiunilor de luptă, justificând utilizarea lor în acțiunile ofensive, prin putere de foc, mobilitate, dar și prin protejarea eficientă a echipajelor. România a fost printre primele țări din Europa și din lume, care a oferit armatei sale acest tip de armament.

Prin eforturile generalului Ion Antonescu, la începutul celui de-al doilea război mondial, Armata Română dispunea de două regimente de tancuri, Divizia 1 Blindată contribuind decisiv la eliberarea Basarabiei, iar Regimentul 2 de la Târgu Mureș a avut un rol important în eliberarea Cehoslovaciei și a unei părți din teritoriul Austriei.

 

La ceas aniversar, transmitem gânduri bune și succese pe toate planurile, tuturor celor care slujesc sub Drapelul de luptă.

La mulți ani, tanchiștilor români!

Andreea ȚIȚIU

Sursa foto: Google

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE