CAMERA DEPUTAȚILOR. Sergiu Papuc, inițiative pentru școli și tineret Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 785 Vizualizări

CAMERA DEPUTAȚILOR. Sergiu Papuc, inițiative pentru școli și tineret

Sergiu Papuc se poate lăuda că, la 35 de ani, a gestionat, ca viceprimar al celui mai important municipiu din județ, Târgu Mureșul, o parte din problemele administrative ale urbei, că a reușit să redea conținutul cuvântului transparență în administrația publică locală, în mandatul său fiind publicate contractele, plățile făcute de către primărie, că a participat activ la grupul de lucru care a întocmit legea voluntariatului și ar mai fi multe de amintit.

Acum face un pas mai departe și candidează de pe poziția a opta pe lista Partidului Social Democrat (PSD) la Camera Deputaților.

“Candidez pentru că în organismul suprem, legiuitor, al României, este nevoie și de o componentă a administrației publice locale. Experiența profesională pe care am dobândit-o în administrația publică locală, în calitate de viceprimar al municipiului Târgu Mureș, se poate transpune în diverse proiecte de modificare sau de îmbunătățire a legislației sau în diverse proiecte de legi care sigur că se pot adopta doar în Parlamentul României pentru administrația publică locală și pentru cetățeanu care își dorește o administrație mai curată, mai eficientă, mai transparentă, mai apropiată de nevoile sale și, nu în ultimul rând, o administrație mai simplificată, mai lipsită de birocrație și mai puțin coruptă”, consideră Sergiu Papuc.

Pentru o administrație de secol XXI, candidatul PSD pentru Camera Deputaților consideră că este nevoie de o reală digitalizare.

“Digitalizarea este un “must”, trebuie să se realizeze cât mai curând pentru că organigramele peste tot în România sunt supraaglomerate. Eu cred că nu mai avem nevoie de cărători de mape, se poate face totul digital, comunicarea se poate face foarte simplu, există capabilități de semnătură electronică, există capabilități de sistematizare, de accelerare a procesului administrativ, prin care actele se comunică de la un serviciu la celălalt. Dacă va fi digitalizată administrația, atunci procesul decizional și procesul administrativ va dura mult mai puțin, spre beneficiul cetățenilor”, consideră Sergiu Papuc.

Administratorii școlilor, angajați ai primăriilor

Din experiența de viceprimar, care a avut în subordine Direcția Școli, acesta a observat o problemă care poate fi reglementată prin lege.

“Noi suntem administratorii clădirilor, a întreg patrimoniului școlilor, dar nu avem nicio persoană care să răspundă practic de investiții. Și atunci cred, ca să ne păzim investiția pe care o realizăm, că ar fi necesar să se elaboreze un proiect de lege prin care administratorii școlilor să fie angajați, plătiți de municipalitate, desigur cu transferarea bugetului de la Ministerul Educației către administrația publică locală”, explică Sergiu Papuc.

O altă modificare pe care Sergiu Papuc o consideră necesară este cea a Codului Administrativ, în care ar trebui stabilit foarte clar regimul juridic al transferării proprietății de pe statul român în domeniul public sau domeniul privat al comunei, orașului, municipiului, definirea unor proceduri clare prin care acesta se poate transfera.

“Avem o problemă și la nivelul municipiului Târgu Mureș, cu multe terenuri din zona centrală sau istorică a Târgu Mureșului care sunt pe statul român. Cred că ar trebui un proiect de lege care să le transfere direct, fără a mai fi nevoie de proceduri și de hotărâri de consiliu local, să le identificăm, le măsurăm și le transferăm prin Hotărâre de Guvern”, punctează candidatul PSD pentru Camera Deputaților.

În plus, derularea unor investiții de către administrația publică locală, este blocată de imposibilitatea de a dovedi calitatea de proprietar prin nesoluționarea acestei probleme.

Un alt proiect legislativ pe care Sergiu Papuc dorește să îl promoveze în Parlament este cel pentru tineret, pe care l-a propus atunci când a candidat pentru Primăria și Consiliul Local Târgu Mureș. “Un prim pas pe care l-am întreprins a fost depunerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind constituirea unui consiliu consultativ pentru tineret. Tinerii nu sunt doar viitorul, tinerii sunt și prezentul. Dacă ne gândim în cheia aceasta, dacă îi cooptăm în actul de decizie la nivel local, așa îi putem coopta și la nivelul administrației publice centrale”, conchide Sergiu Papuc.

“Merităm o atenție deosebită în Parlamentul României, deoarece suntem un oraș special, cu nevoi speciale, un oraș intercultural, care merită să se dezvolte, și care privește cu încredere spre viitor, un oraș care dă forță de muncă supercalificată întregii lumi, medici, ingineri, IT-iști, actori, regizori”

DATE BIOGRAFICE

Vârsta: 35 ani

2017 – 2020 viceprimar, Primăria Municipiului Târgu Mureș

2008 – 2016 avocat, Cabinet de Avocat Sergiu Papuc

2007 – 2008 consilier juridic, SC IND LOC PRES S.A. Târgu Mureș

2003 – 2006 director, SC EVEX CONSULT SRL Târgu Mureș

2003 – 2006 director, SC EVEX CONSULT SRL Târgu Mureș

  • Etichete:
  • psd
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE