Administrația Bazinală de Apă Mureș, lucrări după inundații în Județul Alba Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Administrația Bazinală de Apă Mureș, lucrări după inundații în Județul Alba

Intervenții operative după inundațiile din iulie în județul Alba.

Echipe mixte din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Alba și Mureș și de la Apele Române Olt (Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu) au continuat în luna august, cu forțe umane și mecanizate, operațiunile pentru degajarea albiilor colmatate de aluviunile aduse de viitură, precum și pentru deblocarea podurilor și a podețelor, urmare a viiturile produse în localitățile Ocoliș și Sohodol.

S-a acționat susținut pentru înlăturarea blocajelor, inclusiv prin igienizarea cursurilor de apă afectate. Au fost recalibrate albiile în vederea refacerii secțiunilor de scurgere a apelor râurilor Ocoliș și Sohodol (afluenții ai râului Arieș), operațiuni necesare pentru restabilirea stării inițiale a cursurilor de apă și a funcționalității infrastructurii esențiale de acces, afectate de evenimentele hidrometeorologice care au avut loc în Alba.

Vremea favorabilă din august a ajutat formațiile de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba la continuarea activităților desfășurate pe râul Sohodol. Formația de lucru Câmpeni, șeful de formatie ing. Buzgariu Constantin, 5 agenți hidrotehnici și 4 mașinisti au continuat lucrările de intervenții în urma inundațiilor pe pârâul Sohodol în localitatea Sohodol, Alba.

S-a folosit un excavator pe șenile, un excavator pe pneuri, un buldozer și o autobasculantă. Activitățile s-au desfășurat în condiții deosebit de grele.

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE