Concert comun de Jazz cu trupa Ineffable și Filarmonica de Stat Târgu Mureș Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Concert comun de Jazz cu trupa Ineffable și Filarmonica de Stat Târgu Mureș

Seara de joi, 25 noiembrie este marcată de un nou concert găzduit de Sala Mare a Palatului Culturii începând cu orele 19:00.  Concertul Ineffable Symphonic Jazz este organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș în parteneriat cu Asociația ForFun. Potrivit descrierii evenimentului, în program se regăsesc piese de pe cele două albume ale trupei, „Neon” și „New Dimension” orchestrate de Lukács Márton Örs pianistul trupei, sub bagheta dirijorului Remus Grama.

Potrivit informațiilor transmise printr-un comunicat de presă de managerul trupei, István Bodó, acesta lucrează de patru ani cu trupa de tineri muzicieni din Miercurea Ciuc și au lansat deja două albume pe care se aud doar compozițiile proprii ale trupei. „Deși mulți nu cunosc încă trupa, tinerii muzicieni sunt îndrăzneți, au curaj să abordareze proiecte din ce în ce mai noi” a subliniat István Bodó.

Potrivit aceleiași sursei, Remus Grama, dirijorul orchestrei simfonice a filarmonicii, a caracterizat colaborarea dintre ansamblu și Filarmonică drept una extraordinară. Dirijorul a lăudat munca trupei Ineffable de până acum  spunând că „în timp ce alte trupe începători prelucrează melodii celebre, trupa Inaffable a reușit să compună propriile piese”. A mai relatat că această colaborare dintre filarmonică și muzicienii trupei este excepțional de bună.

Deschiderea pe care membrii Filarmonicii au avut-o față de colaborarea cu trupa Ineffable a fost una spontană, realizând în urma ascultării pieselor trupei, că produsul trupei din Miercurea Ciuc este unul de calitate. Potrivit sursei citate, Roxana Oprea, secretarul muzical al Filarmonicii, și fagotistul Ciprian Bonta, membru al Filarmonicii, au declarat la unison că membrii Filarmonicii au salutat această inițiativă inovatoare. Potrivit celor spuse de  Roxana Oprea, atunci când István Bodó, managerul trupei, i-a prezentat ideea colaborării, a considerat că sarcina unei instituții de cultură precum Filarmonica de Stat din Târgu Mureș este să susțină munca tinerilor muzicieni.

În ceea ce privește planurile de viitor, István Bodó a transmis pentru presă faptul că trupa va participa într-un festival profesionist la care participă reprezentanți ai industriei muzicale europene, drept urmare, imediat după concertul comun, trupa este invitată la Conferința de muzică PIN și Festivalul showcase în Macedonia. Potrivit aceleiași surse, deși au fost forțați recent să anuleze un concert pe care l-ar fi susținut alături de muzicianul de jazz de renume mondial Bill Laurance, concertul va avea loc totuși la Miercurea Ciuc în aprilie. „De asemenea, anul viitor trupa Ineffable va compune muzica pentru un film științific”, s-a mai precizat în comunicat.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE