Comunitatea LGBTQ s-a reunit în Singapore Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Comunitatea LGBTQ s-a reunit în Singapore

Mii de persoane purtând ţinute vestimentare roz au cerut sâmbătă o mai bună recunoaştere a drepturilor comunităţii LGBTQ din Singapore cu ocazia unei adunări publice, prima de acest gen organizată în statul insular asiatic după anul 2019 şi după izbucnirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.


După ce au participat doar la evenimente online în timpul pandemiei, mulţimi numeroase de rezidenţi din Singapore s-au reunit în cadrul unei reuniuni ce a fost organizată sâmbătă într-un parc din centrul acestui oraş-stat, singurul spaţiu în care manifestările sunt posibile fără o autorizaţie emisă de Poliţie.


Organizatorii nu au furnizat date referitoare la numărul participanţilor, însă un jurnalist de la AFP a estimat că evenimentul de sâmbătă a atras mai multe mii de persoane.


„Vreau ca vocea mea să fie auzită”, a declarat o localnică de 39 de ani, Susan Helen, care deţine funcţia de director comercial în cadrul unei companii şi care cere drepturi egale pentru persoanele homosexuale.


„Suntem fiinţe umane, vrem pur şi simplu să fim trataţi egal în faţa legii, vreau să pot să mă căsătoresc cu partenera mea de viaţă”, a adăugat ea din mijlocul participanţilor care purtau numeroase drapele în culorile curcubeului.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE