Mureș: Proiect de dezvoltare a infrustructurii de apă potabilă și apă uzată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Mureș: Proiect de dezvoltare a infrustructurii de apă potabilă și apă uzată

Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, într-o ședință ordinară de lucru, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă si apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020, Zona Valea Nirajului –  UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani” – studiu de fezabilitate la valoarea totală a investiției de 109.630.413 de lei, fără TVA. Valoarea aferentă componentei județene este de 17.161.948 de lei, fără TVA, aferent la 6,067 de kilometri de rețele de apă potabilă.

Totodată, consilierii județeni au aprobat cofinanțarea investiției în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă si apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020, Zona Valea Nirajului –  UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani din bugetul Județului Mureș în valoare de 322.645 de lei, la care se adaugă TVA în valoare de 60.948 de lei.

”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Mureș în perioada 2014-2020” a fost prevăzut a se realiza prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 3: Dezvoltarea infrastructurii de mediu in condiții de management eficient al resurselor. Având în vedere însă întârzierea majoră în ce privește procesul de achiziție a Asistenței tehnice pentru pregătirea aplicației de finanțare (4 ani) și obținerea unui Acord integrat de mediu pentru întregul proiect, a devenit incertă posibilitatea de finanțare a acestuia în integralitate, în cadrul perioadei de programare 2014-2020. Urmare analizei efectuate împreună cu Autoritatea de management (AM), s-a concluzionat posibilitatea lansării unui proiect ne-major pe Valea Nirajului în vederea atingerii obiectivului comun de a pune în funcțiune Stația de tratare a apei potabile din Miercurea Nirajului și a aducțiunii Valea Nirajului. În privința acestei investiții soluțiile tehnice sunt clare, operatorul regional Compania Aquaserv SA anticipând proiectul ca realizabil până la sfârșitul anului 2023, în condiții normale. Pentru realizarea acestei investiții, Compania Aquaserv SA va promova în cadrul programului POIM proiectul ne-major cuprinzând investițiile aferente UAT-urilor Crăciunești, Acățari, Bereni, Măgherani și Județul Mureș”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE