Mureș: Ministrul Apărării Naționale, vizită la Batalionul 51 Operații Speciale ”Vulturii” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Mureș: Ministrul Apărării Naționale, vizită la Batalionul 51 Operații Speciale ”Vulturii”

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a efectuat luni, 19 septembrie, o vizită în municipiul Târgu Mureş, a informat Biroul de presă al instituției.

În prima parte a zilei, Vasile Dîncu a luat parte la festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ în Universitatea de medicină, farmacie, ştiinţe şi tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş – instituţie care îi cuprinde şi pe studenţii Secţiei locale de Pregătire Medico-Militară a Institutului Medico-Militar.

Ministrul apărării naţionale a mulţumit universităţii pentru parteneriatul deosebit existent între instituţia de învăţământ şi MApN. „Este o colaborare care ne onorează şi mulţumesc întreg corpului didactic pentru formarea medicilor militari în această prestigioasă unitate de învăţământ. Sunt convins că succesele acestora vor constitui un plus şi pentru universitatea care i-a pregătit”, a spus ministrul Dîncu.ââ El a apreciat că acest parteneriat nu numai că va fi continuat, ci şi că „Universitatea din Tîrgu Mureş va deveni partener important pentru ministerul nostru în formarea în domeniul medicinei operaţionale şi în alte domenii pe care le necesită vremurile de astăzi, mai ales în contextul actual de securitate”.

Adresându-se studenţilor şi în calitate de profesor, ministrul Vasile Dîncu i-a îndemnat să-şi urmeze vocaţia şi să împrumute din sufletul lor profesiei pe care şi-au ales-o, să îşi dezvolte creativitatea şi să inoveze, astfel încât să contribuie la modernizarea României.

În mod special, ministrul apărării naţionale le-a mulţumit celor 198 de studenţi ai secţiei de pregătire medico-militară pentru că au ales o carieră militară, asemenea înaintaşilor lor, care şi-au făcut datoria în toate războaiele la care ţara noastră a luptat, cât şi contemporanilor, medici militari şi civili, care au fost eroii unei naţiuni în lupta cu pandemia de coronavirus. „Medicii militari sunt unii dintre cei mai importanţi profesionişti ai Armatei României”, a spus ministrul Dîncu.

Potrivit aceleiași surse, ministrul Vasile Dîncu s-a întâlnit, tot astăzi, cu echipa de conducere a Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale care i-a prezentat, în cadrul unui briefing de informare, stadiul îndeplinirii obiectivelor fixate pentru anul în curs, precum şi priorităţile în domeniul pregătirii de specialitate şi instruirii personalului şi în cel al înzestrării cu tehnică şi echipamente militare.

De asemenea, ministrul s-a întâlnit cu militarii Batalionului 51 Operaţii Speciale „Vulturii” şi cu militari din Portugalia, Franţa şi Marea Britanie dislocaţi în Târgu Mureş. Activitatea a continuat cu prezentarea tehnicii şi echipamentelor specifice FOS şi cu o demonstraţie a capabilităţilor Forţelor pentru Operaţii Speciale încheiată cu paraşutarea drapelului NATO şi a drapelului naţional al României.

”La final, ministrul i-a felicitat pe militarii acestei arme de elită a Armatei României şi le-a mulţumit pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit cu profesionalism şi curaj toate misiunile încredinţate de-a lungul celor aproape 20 de ani de existenţă”, menționează sursa citată.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE