FOTO: Placheta Eminescu pentru trei personalități mureșene Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4261 Vizualizări

FOTO: Placheta Eminescu pentru trei personalități mureșene

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a decernat Placheta Eminescu unor personalități mureșene, ”care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic”, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, când s-au împlinit 173 de ani de la nașterea principalului poet al României, Mihai Eminescu: conf. univ. dr. Luminița Chiorean de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Maria Borzan – cercetător științific la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin și Daniel Hancu – preot la Biserica „Sfânta Treime” din Sântana de Mureș.

Ceremonia s-a desfășurat duminică, 15 ianuarie 2023, la Biserica de lemn ”Sf. Arhanghel Mihail” din Târgu Mureș, cu prilejul manifestării ”La Steaua”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș, în cadrul căreia a avut loc o slujbă de pomenire a ”Luceafărului” poeziei românești și momente artistice prezentate de elevi al Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian”.

La finalul manifestării, cei prezenți au depus o ghirlandă de flori la bustul lui Mihai Eminescu din parcul Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”.

”În cadrul ceremoniei desfășurate la Biserica de lemn, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a oferit Placheta Eminescu unor personalităţi ale judeţului Mureş, care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic”, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE