Crește sau nu taxa de salubrizare la Târgu Mureș? Răspunsul primarului Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 719 Vizualizări

Crește sau nu taxa de salubrizare la Târgu Mureș? Răspunsul primarului

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat miercuri, 8 februarie, că în anul 2023 taxa de salubrizare va rămâne la nivelul anului trecut.

”Taxa de salubrizare este aprobată de Consiliul Local, la propunerea Executivului, și noi am propus ca în cazul taxei de salubrizare va rămâne la același nivel ca și în anul 2022, deci nici mărirea pe inflație nu a fost adăugată. În alte orașe taxa per locuitor a ajuns la 17-18 lei, Târgu Mureșul având 14,8 lei per locuitor în momentul de față și nici nu intenționăm să creștem aici. Un alt operator vine pe baza caietului de sarcini, în ceea ce privește cantitățile adunate fiind menajer sau stradal, depinde de contract, dar asta nu influențează taxa de salubritate pe 2023. Pe 2024, dacă într-adevăr Ecolect va reuși să funcționeze și nu vom fi obligați să ieșim din Ecolect, pentru că nu o să mai acceptăm un eșec cum a fost firma Brantner prin Ecolect, dacă Primăria iese din sistemul Ecolect vom avea mult mai multe posibilități cu pornirea colectării selective a deșeurilor și recuperarea de bani din aceste servicii”, a afirmat Soós Zoltán, cu prilejul unei conferințe de presă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Din pacate cetateanul nu are parghiie necesare pentru a penaliza mizeria doar sa plateasca si atat dar voi, administratia le aveti si nu prea cred ca aveti motive sa cresteti taxa

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE