Cum l-au sărbătorit B-unicii pe Luceafăr Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

Cum l-au sărbătorit B-unicii pe Luceafăr

DSC_6236

”Atât de fragedă, te-asameni, Cu floarea albă de cireș, Și ca un înger dintre oameni, În calea vieții mele ieși”…Pe aceste versuri au încercat beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș să și-l apropie pe inegalabilul poet, Mihai Eminescu.

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, ce coincide cu data nașterii poetului național al românilor, a fost marcată la Căminul pentru vârstnici, printr-un moment artistic ”Dor de Eminescu”. Activitatea a început cu o scurtă prezentare Power Point despre viața poetului, după care Alexandru Popa, Petru Tolan, Eva Constantinescu, Vasile Hanc, Dănilă Tarcea, Ștefan Nagy, Ioan Ștefan, Edita Ion, Mărioara Varga și Eleonora Roman au recitat poezii.

DSC_6229

” În miez de ianuarie, am ales să sărbătorim simțirea, trăirea, frumosul, încântarea, extazul, agonia, viața, nemurirea, iubirea, într-un cuvânt să-l cinstim cum se cuvine pe cel care a dat nemurire neamului românesc. Și pentru că au trecut 166 de ani de când Universul a decis ca nașterea lui Eminescu să aibe loc pe pământ românesc, sub un luceafăr, la umbra codrului, în oglinda lacului și în parfum de flori de tei… ni s-a facut Dor de Eminescu. Versurile interpretate de câțiva dintre B-unici, în limba română și maghiară deopotrivă, ilustrate muzical, ne-au umplut sufletul de poezie, ne-au făcut mai frumoşi, mai generoşi, mai uniţi în gânduri”, a spus Anca Florea, directoarea Căminului.

La final, participanții au servit câte un suc de fructe proaspăt stors de portocale, o bună modalitate de vitaminizare și fortifiere a organismului pe timp de iarnă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE