Raport despre bugetul judeţului Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Raport despre bugetul judeţului Mureş

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 octombrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş, precum şi Raportul privind execuţia bugetului judeţului Mureş la data de 30 septembrie 2016.

Corecţii bugetare

Astfel, în urma rectificării bugetare s-a alocat suma de 10.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru ”Refacere drum judeţean DJ 154E – 0,01 km-pe raza comunei Solovăstru”. De asemenea, la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş s-a majorat suma prevăzută pentru finanţarea drepturilor persoanelor cu handicap cu 4.341.000 lei. Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, serviciu public de interes județean cu personalitate juridică, se reorganizează ca serviciu public cu personalitate juridică în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș, iar începând cu 1 noiembrie 2016 acesta va fi finanțat din bugetul local.

Alte corecții bugetare au vizat: alocarea sumei de 450.000 lei pentru lucrării de reparații la Palatul Apollo, Spitalul Clinic Județean Mureș a primit suma de 840.000 lei pentru dotări și 300.000 de lei pentru efectuarea de lucrări de reparații la sala de operații a secției de obstetrică-ginecologie precum și pentru clinica de boli infecțioase; 867.000 de lei s-au alocat suplimentar Muzeului Județean Mureș pentru investiții; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a primit suplimentar la capitolul bunuri și servicii suma de 475.000 lei.

În şedinţa din 27 octombrie consiliul judeţean a aprobat şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a Aeroportului „Transilvania” Târgu-Mureş în scopul de a redistribui sumele nefolosite de la unele obiective de investiţii la altele, dar şi pentru a include noi obiective în buget, respectiv cumpărarea unui ambulift pentru persoane cu mobilitate redusă, dezvoltarea sistemului de acces auto şi achiziţionarea unor echipamente pentru efectuarea de reparaţii.

Încasările realizate, 68,3% din planificare

În ceea ce priveşte Raportul privind execuţia bugetului judeţului Mureş la data de 30 septembrie 2016, documentul a fost întocmit de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, şi Alin Mărginean, director executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean. „Veniturile bugetului județean au fost aprobate la un nivel de 381.763.000 lei pentru anul 2016, din care 332.580.800 lei pentru primele trei trimestre. Încasările realizate au fost de 227.385.611 lei, reprezentând 68,37% din planificarea trimestrială”, se precizeză în raport.

De asemenea, veniturile secțiunii de funcționare au fost realizate într-o proporție de 96,40% față de prevederile trimestriale, iar veniturile secțiunii de dezvoltare într-o proporție de 16,40%, în special datorită accesării a doar 9,23% din sumele prevăzute a fi utilizate din excedentul bugetului local pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. „În ceea ce privesc sumele primite de la UE sau de la alți dotatori în contul plăților efectuate și prefinanțări, acestea au fost încasate în proporție de 101,32% din planificarea trimestrială. Creditele bugetare aprobate au fost utilizate pentru finanțarea activităților, acțiunilor și programelor aflate în competența Consiliului Județean Mureș, gestionate direct sau prin instituțiile subordonate și anume: asigurări și asistență socială – Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului – învăţământ special, acţiuni privind învăţământul preşcolar şi primar – produse lactate şi de panificaţie, acţiuni culturale – prin instituţiile de cultură subordonate – culte religioase şi structuri asociative, întreţinerea şi repararea drumurilor şi podurilor judeţene, alocarea unei compensaţii pentru asigurarea serviciului de interes economic general încredinţat Regiei Autonome Aeroport „Transilvania” în baza Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 107/2011, cu modificările și completările ulterioare, Centrul Militar Judeţean, Camera Agricolă Judeţeană Mureş, finanţarea obiectivelor de investiţii, precum şi finanţarea activităţilor autorităţii publice judeţene”, se mai menţionează în document.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE