Share

Home / Cultură / Concert simfonic în Joia Mare la Filarmonică

Concert simfonic în Joia Mare la Filarmonică

Primul concert al lunii aprilie la Filarmonica de Stat Târgu-Mureș aduce melomanilor un program cu totul special programat în Săptămâna Mare, joi, 5 aprilie, ora 19:00 la Sala Mare a Palatului Culturii. Oaspeții concertului de joi seara sunt maestrul Radu Popa din Timișoara și pianistă Adela Liculescu, care vor da viață muzicii compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Samuel Barber și Franz Schubert.

„Va fi un program special, în stare să sensibilizeze sufletele noastre, într-o săptămână cu atâta încărcătură spirituală. L-am invitat să dirijeze acest concert pe maestrul Radu Popa din Timișoara care la pupitrul valorosului nostru colectiv simfonic va deschide concertul cu un profund opus muzical: Adagio pentru orchestră de coarde de Samuel Barber. Apoi, excelenta pianistă Adela Liculescu care are o bogată activitate artistică permanentă atât în România cât și în Austria și care a încântat deja, în pofida vârstei ei tinere inimile melomanilor din multe țări de pe glob, ne va tălmăci Concertul pentru pian și orchestră nr.20 în re minor, KV 466 de W. A. Mozart. În partea a doua vom putea audia o superbă pagină romantică: Simfonia nr.4 în do minor „Tragica” de Fr. Schubert”, a precizat Vasile Cazan, dirijor,Managerul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conectați-vă la „Offline“, la Sala Mică

Trupa Guga Junior revine în programul de spectacole al Teatrului Național Târgu-Mureș cu o nouă …

Share
Share