Victorie importantă, demnă pentru un lider Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Victorie importantă, demnă pentru un lider

Cinste lor, cinste mureșencelor

În penultima etapă a primului tur din Divizia A de handbal feminin, a IV-a a campionatului foarte, CSM Târgu-Mureș a obținut duminică seara o victorie foarte importantă pe teren propriu și își consolidează poziția de lider în seria D, cu succese pe linie. Mureșencele au învins în această etapă formația arădeană Crișul Chișineu Criș cu 36-30, după ce la pauză erau conduse cu 15-17. Întâlnirea se anunța din start una aproape decisivă în lupta pentru prima poziție după primul tur. După rezultatele celor două echipe în primele jocuri, cu victorii la limită a arădencelor în confruntările cu echipele considerate puternice, formația mureșeană se anunța din start favorită. Se cunoștea în schimb faptul că arădencele au în componența lotului câteva jucătoare cu prezențe în Liga Națională și jocul se anunța unul foarte dificil. În frunte cu Sabine Klimek, jucătoare care a mai evoluat la Târgu-Mureș și a fost de fiecare dată „inamicul numărul 1” la revenirea ca adversară a fostelor colege, echipa oaspete s-a dovedit cu adevărat un adversar redutabil. Mureșencele au înscris prin Andreea Târșoagă primul gol al partidei după aproape două minute de joc, dar au ratat desprindera la următorul atac. Arădencele au trecut la conducere și în minutul 10 au reușit desprinderea la două goluri, după ce Monica Bărăbaș a trimis în bară de la 7 metri. În minutul 13 Carina Ghemeș este prima jucătoare eliminată pentru două minute, dar tot ea reușește în minutul 16 egalarea la 9, după care Bărăbaș își readuce echipa în avantaj. Acest lucru l-a mai reușit cu o aeriană Târșoagă, la 14-13, dar jocul precipitat din finalul reprizei a făcut ca oaspetele să intre la pauză cu avantaj de două goluri.

Final entuziasmant, victorie prețioasă

Carola Stângu a fost prima care a înscris imediat după reluare, dar tot ea a ratat egalarea și după 3 minute arădencele reușeau pentru prima dată să se desprindăla 3 goluri. Tot Stângu reușea însă la 7 minute de la reluare egalarea la 19, după care mureșencele au ratat posibilitatea de a reveni la conducere, un contraatac cu pasă la adversar. Bărăbaș reușește acest lucru cu un 7 metri transformat în minutul 41, după care, ajutate și de intervențiile portarului Ioana Ugran, în superioritate numerică, mureșencele reușesc pentru prima dată desprinderea la două goluri. Acest avantaj este cu greu menținut, dar în minutul 48 aceeași Bărăbaș duce scorul la 28-25. Cu o evoluție sub nivelul obișnuit, extrema dreaptă Flavia Munteanu înscrie în minutul 52 un gol foarte important și echipa antrenoarei Mihaela Evi își menține avantajul de trei goluri. Spiritele s-au încins, eliminările veneau pe bandă, oaspetele căutau să o anihileze pe Târșoagă, considerată cea mai importantă jucătoare. Avantajul formației mureșene a fost, ca și în cazul echipei CS Olimpic, faptul că aproape oricare jucătoare era capabilă să pătrundă prin apărarea adversă și anihilarea celei considerate cea mai periculoasă să nu aibă efect. Carola Stângu sau Georgeta Bucin au demonstrat că marcajul om la om poate să aducă mai degrabă avantaj echipei aflate în atac. Astfel, după ce Bărăbaș a înscris în minutul 54 golul care a stabilit cea mai mare diferență până în acel moment (32-28), mureșencele au zburdat pe teren. Oaspetele au cedat în special psihic și Carina Ghemeș, apoi AndreeaTârșoagă au făcut ca la intrarea în ultimele trei minute, cu 6 goluri avantaj, suporterii să jubileze deja înaintea unei mari victorii. Rezultatul final l-a stabilit de la 10 metri Târșoagă, scăpată de sub marcaj în ultima fază a jocului.

CSM își consolidează poziția de lider, dar urmează trei deplasări, la CSU Reșița, apoi la CSU de Vest Timișoara și Minaur Baia Mare.

În partida de duminică, marcatoarele CSM au fost: Bărăbaș și Târșoagă câte 8 goluri, Bucin și Stângu câte 7, Ghemeș 4 și Munteanu 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE