Pesedişti sufocaţi de corupţie Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Pesedişti sufocaţi de corupţie

55_cora.JPGOglindă-oglinjioară/ Care e cel mai corupt pesedist din ţară?
Sub acest slogan pare a se duce lupta internă din PSD, unde toţi arată cu degetul către Adrian Năstase, considerat vârful corupţiei din ţară, catalogare făcută chiar din interiorul partidului, ultimul fiind Alexandru Lăpuşan. După ce aceleaşi acuzaţii au fost aduse de un alt “incoruptibil”, Marian Oprişan. Şi după ce baronul Mischie a arătat şi el cu degetul către Adrian Năstase, scăpând la ieşirea din arest porumbelul “n-oi fi eu cel mai mare corupt”. Nici unul dintre cei trei acuzatori nu este nici pe departe un îngeraş, numele lor au fost şi sunt implicate în scandaluri de corupţie şi atunci vine întrebarea firească: ce anume le dă tupeul de a vorbi de funie în casa spânzuratului, respectiv de corupţie în PSD? Explicaţia este cât se poate de simplă: Ion Iliescu deţine încă toate hăţurile în PSD şi îşi asmute oamenii corupţi împotriva celorlalţi corupţi. Într-adevăr, despre Iliescu nu s-a spus că ar fi implicat în afaceri necurate, pentru că în afară de putere nu-l interesează nimic. În schimb păstoreşte, la rândul lui, o şleahtă de corupţi din PSD, care folosindu-se de înalta sa protecţie au ras, la întrecere cu corupţii conduşi de Adrian Năstase, tot ce se putea. Acum, lupta din partid pentru putere scoate la iveală toate gunoaiele pe care ani de zile Iliescu şi Năstase le-au măturat sub preşul social-democraţiei. Ar mai lipsi explicaţii de genul “eu nu sunt chiar aşa de corupt ca Năstase” pentru ca instituţiile statului să cadă total în derizoriu.
Dacă Lăpuşan spune că Năstase este vârful corupţiei, înseamnă că ştia acest lucru şi când se aflau la putere. Înseamnă că dacă nu ar fi pierdut alegerile, PSD ar fi continuat să perpetueze corupţia până când ar fi adus-o la nivelul perfecţiunii, perioadă în care toţi pesediştii ar fi defilat cu preşedintele Adrian Năstase, coruptul, braţ la braţ. Înseamnă că toţi sunt complici la această situaţie toţi, de la Ponta la Iliescu şi Năstase.
Este interesant de urmărit ce se va întâmpla cu corupţii din alianţa guvernamentală. Pentru că şi liberalii şi democraţii, şi umaniştii şi ungurii au o grămadă de corupţi la nivel de vârf. Îi vor ascunde sub pătură iar după ce vor pierde alegerile vor avea pe cine să dea vina?
Departe de a-i lua partea lui Năstase, dar în egală măsură sunt vinovaţi şi corupţi cei care au ascuns până acum asta.
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE