Aliaţii din Sighişoara cer socoteală primăriei Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Aliaţii din Sighişoara cer socoteală primăriei

Aleşii locali din partea PNL şi PD s-au constituit în grupul A.D.A., reprezentând, pe plan politic, Alianţa Dreptate şi Adevăr. Este vorba despre cei trei consilieri liberali – Adrian Gherca, Mircea Purenciu şi Ioan Adascăliţei – şi de democraţii Florian Coman şi Marius Mandăianu. Purtător de cuvânt al grupului a fost desemnat Adrian Gherca.
O asemenea posibilitate de reprezentare colectivă este stipulată în Legea Aleşilor locali, conform căreia minimum trei consilieri pot constitui un grup. Pot fi, de asemenea, alcătuite grupuri prin alianţe, cum este cazul celui de la Sighişoara, sau prin simpla aliere.
În ceea ce priveşte motivaţiile alcătuirii acestui grup A.D.A. în Consilul Local Sighişoara, preşedintele organizaţiei locale PNL, Mircea Purenciu, spune că “sunt momente în care în loc să se audă cinci voci ale noastre sau două, ale celor două părţi care compun Alianţa, e mai bine să avem o sigură voce, care înseamnă cel puţin cinci consilieri”. Tot Legea aleşilor locali stipulează ca în elaborarea hotărârilor care urmează să fie supuse Consiliului Local spre dezbatere, executivul are obligaţia să consulte grupurile din consiliu. “Problema este că executivul nu poate să elaboreze fară să consulte – şi nu e vorba numai despre grupuri sau de comisiile consilului ci, în raport de categoria de interese, este vorba despre toate formele de reprezentare a societăţii civile”, a mai adaugat Mircea Purenciu.
Prima acţiune a grupului A.D.A. a fost să solicite prezentarea concluziilor raportului întocmit după controlul întreprins de Curtea de Conturi, la sfârşitul anului trecut, în Primăria Sighişoara. Şi asta întrucât, potrivit consilierilor liberali şi democraţi, un asemenea control îţi dă imaginea lucrurilor rezolvate bine sau mai puţin bine în Sighişoara. Ca răspuns la iniţiativa alaţilor, conducerea primăriei a invocat perioada de timp prea scurtă trecută de la întoarcerea primarului Dăneşan din concediul de odihnă şi a rămas ca raportul Curţii de Conturi să fie prezentat în următoarea şedinţă a CL. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE