Patinoarul politic Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

Patinoarul politic

116_Patinoarul.gifUDMR s-a prezentat cu artileria grea la inaugurarea de sâmbătă a patinoarului artificial de lângă stadion. De la întâlnire nu a lipsit vicepremierul Marko Bela, iar primul patinator a fost ministrul delegat pentru lucrările publice, Borbely Laszlo.
În rest, gheaţă bună.

Greii din UDMR nu au scăpat ocazia să-şi facă reclamă la ceremonia de inaugurare a patinoarului artificial din Târgu Mureş. E drept, cele 11 miliarde de lei care au renovat din temelii patinoarul au fost obţinute din fondul de rezervă al Guvernului, în urma intervenţiilor făcute de parlamentarii UDMR. De fapt, toată povestea a început acum un an, când Borbely Laszlo a făcut lobby la Guvern pentru obţinerea unor bani necesari renovării Stadionului Minicipal. Arena sportivă ar fi urmat să fie botezată cu numele lui Ladislau Boloni, înainte de alegerile locale, iar noul stadionul Boloni trebuia să fie unul dintre punctele forte în campania electorală a UDMR. Cum acest plan nu a mai fost pus în aplicare, în vară cei din Agenţia Naţională de Sport au redirecţionat banii spre patinoar, pe motiv că “oricum nu ar fi ajuns pentru renovarea stadionului”. Aşa a fost renovat patinoarul de la CS Mureşul, lăsat în paragină în 1992.
După ce mai mulţi oficiali prezenţi la eveniment au ţinut discursuri, ministrul Borbely a încercat gheaţa. Deşi nu a mai patinat de multă vreme, Borbely s-a descurcat bine. Ba chiar şi-a permis câteva artificii tehnice, fără să ajungă în contact cu gheaţa.
Cât despre partea tehnică a noului patinoar, ar fi de spus că acesta este printre puţinele din ţară care funcţionează ecologic. O mare parte a lucării a fost efectuată de firma Benzot-Har SA din Miercurea Ciuc, despre a cărei patroni gura târgului spune că s-ar afla într-o foarte prietenească relaţie cu ministrul Borbely.
Prin cei 21 de kilometri de ţeavă PVC din pardoseală circulă etilinglicolul, substanţa care răceşte patinoarul. Etilinglicolul este răcit cu ajutorul unei instalaţii produse şi montate de reprezentanţa din România a firmei York. Aparatura de răcire a etilinglicolului se numeşte “freon ecologic”, prin urmare va fi vorba de cu totul altceva decât tradiţionalul amoniac, folosit până acum câţiva ani. Mantinela a fost adusă din Finlanda şi este de calitate.
La inaugurare, preşedintele clubului Mureşul, Vasile Coroş, a vorbit despre proiectul de acoperire a patinoarului. Într-o a doua fază, care ar dura aproximativ doi ani, ar urma acoperirea completă patinoarului, demers ce presupune transformarea lui în cel mai modern patinoar din ţară. Costurile realizării acestui proiect s-ar ridica la aproximativ 60 de miliarde de lei. Dacă partinoarul ar fi acoperit s-ar putea patina pe el cel puţin 9-10 luni pe an. Dar acesta este, deocamdată, doar un proiect…
Momentul inaugurării a fost completat cu câteva reprize de patinaj artistic, patinaj viteză şi cu o partidă de hochei.
Florin MARCEL

Preţul unei reprize de patinaj, de o oră şi jumătate va fi de 60.000 de lei. Sâmbătă şi duminica dimineţa copiii cu vârsta de până la 14 ani vor plăti numai 40.000. Deocamdată, nu se vor găsi patine de închiriat la patinoar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE