In memoriam Molnar Denes Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

In memoriam Molnar Denes

244_2Inmemoriam.gifExpoziţia de pictură, grafică şi gravură de la Galeriile Uniunii Artiştilor Plastici din Palatul Culturii, este dedicată memoriei celui care a fost Molnar Denes, un om şi un artist cu o personalitate complexă, din păcate, plecat dintre noi mult prea devreme.

Născut în 1947 la Vădaş, jud. Mureş, Molnar Denes a absolvit în 1975 secţia grafică a Academiei de Arte “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Între 1975-1990 a fost profesor de desen la Liceul de Artă din Târgu Mureş, iar din 1990 şi până în anul 2000, în paralel cu activitatea didactică, a activat în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu din Târgu Mureş. În puţinul timp rămas la dispoziţie, Molnar Denes a făcut grafică, gravură, caricatură, iar din 1990 şi pictură. Preocupările sale diverse, care relevă un artist cu un larg orizont de expresie, au fost întrerupte brusc, pe 19 februarie 2000.

Ne definim prin ceea ce rămâne după noi

Tot ceea ce a creat Molnar Denes relevă un artist polivalent, sensibil şi profund, în acelaşi timp. Fie că este vorba de caricaturi, desene în tuş, ilustraţii de cărţi, gravură sau pictură, toate acestea la un loc, dar şi fiecare în parte, ne relevă un artist predispus permanent la meditaţie, înzestrat însă cu o mare forţă de expresie prin mesajul pe care îl transmite prin creaţiile sale, indiferent de genul cărora aparţin acestea. Se remarcă în acest sens suitele de pasteluri Medium, Xilo şi Solaris, încărcate de culoare, dar şi de sentiment. A participat la nenumărate expoziţii de grup şi personale în ţară şi în străinătate (Ungaria, Germania, Japonia şi Olanda), având creaţii atât în colecţii particulare din România, cât şi în alte ţări. Expoziţia de la Galeriile de Artă, este deschisă până pe data de 28 februarie şi se constituie într-o invitaţie la meditaţie asupra a tot ceea ce înseamnă natura umană în complexitatea manifestărilor ei.
Nicolae BALINT

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE