Maneliştii bat fotbaliştii Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

Maneliştii bat fotbaliştii

293_cora.gifUnu din patru elevi de liceu vrea să devină manelist. Nu fotbalist, nu om de afaceri, nu avocat sau medic ci manelist. Cel puţin un canal TV dă la orice oră din zi şi din noapte manelişti în jurul cărora se învârt fete ce dau din buric.
“Marile” realizatoare de talk show-uri tremură toate de plăcere când au invitaţi în platou manelişti. Până şi la nenorocita aia de emisiune cu folclorul care contraatacă, tot maneliştii sunt privilegiaţi, iar prezentatoarea are faţă şi ţinută de decor pentru manelişti.
De ce este mai îndrăgită meseria de manelist decât cea de fotbalist, în condiţiile în care câştigurile sunt cam aceleaşi. Să fim bine înţeleşi, nu vorbim de Beckham, Zidane, Figo sau Chivu, ci de fotbalişti de genul lui Mutu, Luţu sau Ganea, care au statut de fotbalişti, dar comportament de manelişti. De aceea băieţii vor să fie manelişti, că au parte de toate favorurile fotbaliştilor, nu trebuie să alerge ore în şir ca bezmeticii, au voie să fumeze, să se drogheze, să-şi piardă nopţile prin localuri, să facă play-back (ăsta e chiar obligatoriu). În aceste condiţii ce copil şi-ar mai dori să fie fotbalist? Cât despre avocat sau medic, ei bine, acestea sunt chiar înclinaţii detestabile.
Am omis să spun că tinerii supuşi acestui test erau din Iaşi, adică dintr-un oraş moldovenesc cu oarecare pretenţii, orişicât, zonă care a dat ţării, în special capitalei, multe vedete. Este adevărat, majoritatea feminine. Şi nu este nimic ieşit din comun că acestea şi-au câştigat o poziţie mai mult datorită nuriilor şi lipsei de prejudecăţi decât inteligenţei. Aşa că este de aşteptat ca acelaşi sondaj să releve că o elevă din patru doreşte să fie dansatoare de manelist, că datul din buric poate fi mai mult o plăcere decât un efort.
Este destul de banal să afirm pentru a nu ştiu câta oară că avem o generaţie de tineri blazaţi, inerţi, needucaţi, inculţi, dar nu putem ignora realitatea, chiar dacă mai apare câte un elev ce uimeşte o lume întreagă prin inteligenţa lui. Reprezentativi rămân tot cei mulţi, care sunt născuţi, crescuţi şi educaţi după chipul şi asemănarea maneliştilor. Iar dacă părinţii fac totuşi efortul de a le da o educaţie cât de cât bună, la şcoală învaţă ce este corupţia, şpaga şi alte prostii chiar din deprinderile educatorilor lor. Şi mai vede că cel care ascultă manele vine cu decapotabilă iar olimpicul, cu autobuzul sau pe jos.
P.S. Apropo de fotbalişti, cei de la Steaua merită toate felicitările.
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE