Maia Morgenstern sau pur şi simplu genială Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Maia Morgenstern sau pur şi simplu genială

334_maia.gifA descrie jocul artistei Maia Morgenstern este un demers imposibil, deoarece ai certiudinea că nici un cuvânt nu se ridică la nivelul talentului ei, că orice ai spune nu faci decât să risipeşti vraja care o înconjoară pe inegalabila actriţă. Spectatorii târgumureşeni au găsit formula cea mai potrivită pentru a-şi exprima recunoştinţa şi mulţumirea faţă de acest cadou teribil făcut oraşului, aplaudând-o pe marea actriţă timp de zeci de minute. Plăcut surprinsă de reacţia publicului, Maia aproape că a îngenuncheat pe scena teatrului. A fost extraordinar de emoţionant, Maia Morgenstern şi maestrul Constantin Dinulescu au ridicat publicul în picioare.
Setea de ani a publicului de provincie, privat de spectacole bune, a absorbit ca un burete tot ce s-a întâmplat pe scândura prăfuită a scenei. Au fost Maia Morgenstern şi Constantin Dinulescu în piesa "Parchează maşina la Harvard", o ocazie care, poate, nu se va mai repeta prea curând.
Sala a fost plină şi, în afara unor politicieni care au vrut să se vadă, în lipsa altora – cărora, oricum, nu le-a fost simţită
absenţa -, a fost un public bun. Un public care ar fi dorit ca acei doi minunaţi actori să rămână în scenă până dimineaţa.
Maia Morgenstern, devenită imaginea filmului românesc, mai ales după rolul din "Patimile lui Hristos", a uimit publicul. După ce a ieşit din scenă a devenit omul obişnuit, a dat câteva autografe şi a primit cu multă recunoştinţă florile. A discutat cu câţiva târgumureşeni, probabil vechi prieteni sau cunoştinţe, în timp ce se demachia în cabina Monicăi Ristea. Am reuşit să discut cu marea artistă câteva minute. Era magnifică, chiar şi aşa, îmbrăcată cu un tricou puţin mototolit, cu părul albit.
"Este o sărbătoare să joc la Târgu Mureş. Mie nu mi-e frică de cuvinte mari, dar nu le găsesc pe cele mai potrivite pentru a vorbi de publicul de aici. Este iubitor şi cunoscător de teatru, care ne-a returnat toată dragostea şi tot respectul cu care am venit aici. Suntem aici de dragul acestui public şi nu regret, e o sărbătoare, un triumf al acestei piese. Mă simt extraordinar acolo unde oamenii au nevoie de mine, unde simt că mă pot dărui. Chiar dacă nu s-a dat prea mare atenţie culturii, din partea politicienilor, iar artiştii şi artistele au fost luaţi ca un ţap ispăşitor sau ca o capră şi purtată aşa, cu uite fala noastră şi mândria, relaţia public-actor rămâne cea mai importantă şi asta mă face să fiu foarte încrezătoare.", a spus în exclusivitate pentru Zi de Zi Maia Morgenstern.
Întâlnirea cu Mel Gibson o consideră un moment de referinţă în viaţa ei şi spune că este extraordinar de fericită cu tot ce are.
Obosită, dar fericită, îmbrăcată uşor extravagant, Maia Morgenstern, alături de maestrul Constantin Dinulescu, s-au îndreptat spre gară să prindă acceleratul de Bucureşti.
Privind în urma lor, nu poţi să nu te întrebi dacă există dreptate în lumea asta, în care "artistele" frivole şi vulgare, care fac play-back, şi maneliştii anticultură au limuzine la scară, iar adevăraţii artişti merg cu trenul.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE