Stiri externe Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Stiri externe

Rebeli făcuţi praf
Cel puţin 70 de presupuşi rebeli maoişti şi patru membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în înfruntările violente care au avut loc în sud-vestul Nepalului, au anunţat marţi surse militare. "Rebelii au recuperat o parte dintre morţi", a declarat generalul de brigadă Dipak. Violenţele au avut loc în localitatea Ganeshpur, din districtul Bardiya, situat la 500 de kilometri sud-vest de Katmandu. I.B.

Sperietură la bord
Peste 300 de pasageri au fost evacuaţi marţi dintr-un avion de linie pakistanez după izbucnirea unui incendiu. Incendiul s-a declanşat în momentul în care se făcea plinul pe un aeroport din oraşul Manchester, au anunţat surse din cadrul poliţiei britanice. Aparatul aparţinea companiei Pakistan International Airlines (PIA). I.B.

Apel disperat
Jurnalista franceză Florence Aubenas, răpită în Irak în urmă cu mai mult de şapte săptămâni, a lansat un apel disperat
într-o înregistrare video difuzată marţi de insurgenţi irakieni. "Starea mea de sănătate este foarte proastă. Mă simt de asemenea foarte rău din punct de vedere psihic. Ajutaţi-mă, este urgent!", declară Florence în înregistrarea respectivă nedatată. Florence Aubenas şi transalatorul său irakian, Hussein Hanun al Saadi, au dispărut în Bagdad pe data de 5 ianuarie. I.B.

Invenţia mileniului
O echipă de cercetători a pus la punct un material plasmatic, care face posibilă anularea luminii reflectată de un obicet, făcându-l practic invizibil. Ideea învelişului plasmatic care face obiectele invizibile îi aparţine italianului Andrea Alu, de la Universitatea din Roma şi lui Nader Engheta din Pennsylvania. Învelişul funcţionează împiedicînd procesul normal de a vedea obiectele şi are drept efect o transparenţă completă. I.B.

Campania anti-alcool
Guvernul neo-zeelandez va lansa o campanie împotriva consumului de alcool în rândul cetăţenilor săi pentru diminuarea proastelor obiceiuri ale petrecăreţilor neo-zeelandezi. Costul maladiilor legate de alcool reprezintă 435 de milioane de euro, adică opt la sută din bugetul naţionat alocat sănătăţii, şi 20 la sută din bugetul poliţiei, a declarat Damien O'Connor, ministru adjunct al sănătăţii. "Un studiu recent a arătat că 450.000 de adulţi s-au îmbătat ultima dată cînd au băut, dintre care 275.000 au vrut să se îmbete", a explicat O’Connor. Noua-Zeelandă numără patru milioane de locuitori. I.B.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE