În genunchi, PNA! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

În genunchi, PNA!

640_Ligia-Voro.gifAtunci când a fost afişat pe site-ul Ministerului Justiţiei Raportul Freedom House, reprezentanţii PNA, care au sărit în sus ca arşi, ar fi trebuit să-şi pună căluş la gură şi să-şi ascundă capul în pământ, deşi ar fi imitat un gest umilitor de struţi.
În loc să fi aruncat acu-zele, sudălmile la adresa ministrului Monica Macovei, Ioan Amarie, procurul şef anticorupţie, ar fi trebuit să-şi ceară scuze public celor aproximativ 5 milioane de români care l-au plătit timp de aproape doi ani pentru a-i scăpa de marea corupţie şi de marii corupţi, dar şi de ruşinoasele anateme aruncate asupra noastră de către UE şi SUA.
Iată că, în schimb, Amarie pozează în victima unor americani răuvoitori, a preşedintelui Băsescu sau a Guvernului României care nu înţeleg (nu-i aşa?) de ce timp de doi ani procurorii PNA s-au culcat pe urechea PSD, instrumentând în schimb chilipiruri şi uitând de potentaţii pesedişti, îmbogăţiţi din afaceri numai curate nu, pe care i-au mângâiat cu prietenia NUP-urilor comandate politic.
Gesturile de mahalagiu de Ferentari, puţin şcolit, ale lui Amarie nu au făcut decât să dea apă la moara guvernanţilor şi a noastră, a mass-media. Guvernul i-a solicitat demisia până astăzi, iar noi, jurnaliştii, aceia pentru care PNA nu este un idol urcat pe soclul dreptăţii, ne raliem acestei opinii. În plus, nu m-ar deranja dacă autohtonul Marin Sandu ar avea un strop de demnitate şi
i-ar lăsa locul unui magistrat care pricepe ce e cu marea corupţie şi cu marii corupţi.
Bineînţeles, spre deosebire de amatorismul dovedit de procurori în instrumentarea cauzelor, consider că avem şi argumente. În primul rând ar fi de spus că în cei doi ani de zile, PNA Târgu Mureş a soluţionat şapte dosare, prin dosare soluţionate înţelegând trimiterea în judecată a învinuiţilor-inculpaţi.
Mai mult, cele şapte dosare sunt departe de a fi beton, şchiopătând serios la partea de probatoriu. Nu mai vorbim de modul în care anchetele s-au desfăşurat cu tot tacâmul propriu unor anchete din perioada anilor ’50. Mărturii smulse sub presiune, persoane anchetate, atunci când s-a întâmplat acest lucru, în absenţa avocaţilor, denunţători cu dosare penale, inclusiv pentru fapte de corupţie etc.
Aşa că Marin Sandu ar cam fi timpul să pleci. Nu de alta dar, după ce ne-ai monitorizat telefoanele şi mai mult ca sigur şi interceptat, aşa zice legea română, cu toate sforţările mămiţichii Amarie, dosarul tău va fi tot pătat… Pentru un procuror incoruptibil.
de Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE