Primăvara vine cu flori Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Primăvara vine cu flori

660_Primavara.gifIndiferent că au o grădină mare sau un apartament neîncăpător, mureşenii sunt pasionaţi de flori, arbuşti şi accesorii de grădină. Firmele care comercializează astfel de produse, atât en-gros, cât şi en-detail, recunosc că vânzările au crescut simţitor în ultimii ani. Serele şi florăriile sunt mai căutate ca niciodată.

Garden Center, situat la ieşirea spre Ungheni, vinde en-gros şi en-detail în toată ţara. Marfa este adusă din Ungaria şi Italia, iar cererea este foarte mare. "În fiecare an primim cam 55 de tiruri, dar marfa abia ajunge", spune gestionara firmei, Szekely Aranka. De aici puteţi achiziţiona atât ghivece uriaşe, cât şi statuete pentru grădină sau puieţi de plante perene. În plus, sera găzduieşte plante exotice, dar şi tradiţionale pentru România. "Cele mai scumpe plante pe care le-am vândut au fost nişte palmieri de 8 milioane de lei", spune Szekely Aranka. Arbuştii sunt cei mai căutaţi, dar un adevărat iubitor al plantelor trebuie să ştie să îşi amenajeze grădina în aşa fel încât, indiferent de perioada anului, să existe plante care să dea culoare.

Raţe şi statui

Pentru un plus de personalitate, grădina poate fi completată cu bănci, scaune, un bazin cu raţe artificiale, dar şi nelipsiţii pitici, care au rămas la modă. În plus, acum puteţi achiziţiona statuete reprezentând alte animale, în culori reale, care pot fi adăugate lângă arbuşti. În seră umiditatea crescută îţi dă impresia că nu poţi respira, iar lentila aparatului foto se abureşte instantaneu. "Nu e aşa de rău", spune cea care are grijă de plante. Fiecare are regimul propriu de scufundare în apă şi porţie de lumină. Deoarece sera este folosită doar pentru adăpostirea plantelor şi nu pentru reproducere, munca supraveghetorilor devine mai uşoară. "Vin să cumpere de aici din toată ţara. Majoritatea cumpără en-gros", explică Szekely Aranka.

Floare de oraş

Florăriile din centrul oraşului se rezumă la plante de apartament, singurele excepţii fiind ghivecele enorme cu palmieri. "Nu se prea vând palmierii, au preţuri ridicate. Preferaţii târgumureşenilor sunt bambuşii, la preţul de 660.000 lei", detaliază Magyari Carmen, vânzătoare. Cele mai căutate sunt, cum altfel, florile de primăvară: lalele, irisul, freziile. Urmează sezonul plantelor agăţătoare, iar primele pe listă sunt begoniile. Preţurile nu diferă faţă de cele ale depozitelor, dar oferta se rezumă la flori pentru ocazii şi mici cadouri. Florările polivalente sunt cele din care poţi cumpăra inclusiv o felicitare, o pungă pentru cadou, dar şi animale de pluş sau ornamente din flori uscate.

Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE