Elevii, cei mai buni actori Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Elevii, cei mai buni actori

768_Elevii.gifFestivalul de Teatru Şcolar "Fascinaţia Teatrului" şi-a desemnat câştigătorii. Ultima zi a fost una maraton, fiind prezentate 11 spectacole. O gală specială va fi organziată la Teatrul Naţional.
Festivalul de teatru şcolar s-a încheiat. Entuziasmul manifestat de elevi la festivitatea de premiere a demonstrat aprecierea de care se bucură acest eveniment în rândul lor. Pentru a respecta ziua de doliu naţional în memoria Papei Ioan Paul al II-lea, festivalul s-a încheiat cu o zi mai devreme. Aşadar ultima zi a fost una maraton cu 11 spectacole susţinute, iar la final a avut loc premierea. Diplome de apreciere au primit şi profesorii care i-au îndrumat pe elevi dar şi cei care au contribuit la organizarea evenimentului. Marele premiu la secţiunea spectacole a fost adjudecat de trupa de elevi a Colegiului Naţional Papiu Ilarian cu farsa populară "Acul cumetrei Gurton", locul I a fost atribuit Colegiului Naţional Unirea pentru spectacolul "Multiplu de 5", locurile II şi III fiind ocupate de Liceul Pedagogic Mihai Eminescu pentru spectacolele "Cămila" şi "Cămăşile". Premiul special pentru creaţie colectivă a revenit tot Colegiului Papiu pentru piesa "Opinia publică". Cea mai bună actriţă a fost desemnată Cristina Luca elevă a Colegiului Papiu iar cel mai bun actor a fost ales Florin Octavian Ştefan reprezentantul aceluiaşi colegiu. Premiul pentru regie i-a revenit elevei Adelina Iernuţan, din clasa a XI-a a Colegiului Papiu. La secţiunea de teatru francofon echipa cea mai bună a fost cea a Liceului Pedagogic Mihai Eminescu, urmată de cele ale Colegiilor Unirea şi Papiu.

O ediţie de succes

"Ediţia din acest an a fost mult mai bună. A crescut calitatea organizărilor şi cea a spectacolelor. La fel a crescut calitatea interpretării. Am discutat posibilitatea organizării unei gale festive la Teatrul Naţional cu spectcolele câştigătoare. Ne dorim ca aceasta să aibă loc în jurul datei de 1 iunie", ne-a declarat Felicia Ionescu, inspector şcolar activităţi educative. "Acest festival a fost iniţiat de mine acum 8 ani la Colegiul Unirea şi ideea a fost preluată de Colegiul Papiu la un nivel mai înalt. Participarea celor 16 trupe de teatru a dovedit seriozitatea şi interesul comunităţii şcolare
pentru acest festival", a precizat Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al IŞJ Mureş. "Ideea organizării unui astfel de festival este excelentă cultivându-le acestor copii dragostea faţă de această formă de artă, stimulându-i şi sensibilizându-i. A fost o acţiune binevenită, elevii au putut realiza ceva constructiv. Am văzut câţiva copii care au talent şi vor să urmeze o carieră în actorie. Nu ştiu dacă vor reuşi, nu poate garanta nimeni. Vom face acea gală şi se va desfăşura la Teatrul Naţional", ne-a declarat preşedintele juriului Mihai Gingulescu.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE