Şef de import la Poliţia Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Şef de import la Poliţia Mureş

896_SefImport.gifSpeculaţiile privind succesorul lui Vasile Cotoară la conducerea IPJ Mureş au încetat vineri, când, prin decizia ministrului Vasile Blaga, în această funcţie a fost numit comisarul şef Ioan-Nicolae Căbulea.
La ceremonia de învestire, inspectorul ge-neral al Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, a ţinut să precizeze că numirea celui care de acum înainte “va face legea” în judeţul Mureş s-a făcut exclusiv pe baza criteriilor de “profesionalism şi probitate morală”, o replică, probabil, la suspiciunile ridicate de faptul că Ioan Căbulea este naşul prefectului de Alba, Cosmin Covaciu.
În comunicatul emis de IPJ se arată că Ioan Căbulea este absolvent al Şcolii de Ofiţeri de Poliţie Bucureşti, promoţia 1978, al Facultăţii de Drept, doctorand în Ştiinţe Penale şi absolvent al Colegiului Şefilor de Poliţii din Marea Britanie.
Căbulea şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei la IPJ Alba, unde, de altfel, a şi câştigat concursul pentru şefia inspectoratului, după care a fost repartizat la conducerea IPJ Mureş.
Din biografia neagră a lui Căbulea amintim schimbările din funcţie din cauza mai multor scandaluri în care a fost implicat. Cel mai renumit rămâne scandalul din 2001, legat de mu-şamalizarea unui caz de omor săvârşit de doi plutonieri.
Misiunea noului şef al poliţiei mureşene nu este una uşoară, activitatea inspectoratului pe care îl conduce fiind în ultimul timp subiectul mai multor articole de presă care sesizează nereguli mai mult sau mai puţin grave.

Cătălin HEGHEŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE