Stejarii fundaţiilor Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Stejarii fundaţiilor

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş nu va lua în considerare cererea de preluare a custodiei rezervaţiei Breite fără ca din Coaliţia care a solicitat custodia să facă parte şi Consiliul Local Sighişoara, proprietarul de drept al rezervaţiei, ne-a declarat luni directorul APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu. Acesta a precizat că a comunicat deja coaliţiei ONG-urilor faptul că fără acordul sau participarea Consiliului Local, Comisia de Evaluare nu va analiza cererea de custodie a Breite-lui.
Zvonurile despre această amânare au apărut încă de săptămâna trecută, iar astăzi au fost confirmate de şeful APM Mureş, care a mai adăugat că întrunirea membrilor Comisiei de Evaluare a fost amânată la o dată ce nu a fost stabilită încă.
Reamintim că pe 5 decembrie 2005, un grup de ONG-uri (din care fac parte Mihai Eminescu Trust, Asociaţia Sighişoara Durabilă, Asociatia NABU din Germania şi Asociatia Eco-Breite), în colaborare cu Ocolul Silvic Sighişoara, au depus la APM documentaţia pentru luarea în custodie a rezervaţiei Breite.
Coaliţia ONG-urilor a solicitat Consiliului Local Sighişoara în repetate rânduri să se alăture acestui parteneriat pentru Breite, iar consilierii nu au spus nici "da, nici "nu", lăsând problema oarecum "în coadă de peşte".
Agenţia pentru Protecţia Mediului cere acum cooptarea în acest parteneriat şi a municipalităţii, pentru o mai mare stabilitate.
Potrivit legislaţiei în vigoare, orice organizaţie (privată, publică, profit, non-profit, guvernamentală sau ONG) are dreptul să solicite preluarea în administraţie a unei arii protejate, conform criteriilor şi cerinţelor stipulate în lege.
Ordinul Ministrului Mediului şi Gospodăririi Apelor nr. 494/2005 precizează că pentru acest demers nu este necesar acordul proprietarului terenului. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE