Bani pentru renovări Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Bani pentru renovări

3003_Bani.gifAutorizarea cazanelor centralei termice de la Spitalul Orăşensc din Luduş a fost realizată înainte de termenul propus iniţial de directorul Iov Chişu (foto), de 31 ianuarie. La numire, Chişu şi-a propus să acrediteze cazanele şi să renoveze secţia de neonatologie.
Dacă în ceea ce priveşte cazanele, problema a fost rezolvată relativ uşor, fiind alocate peste 250 de milioane ROL, în ceea ce priveşte Secţia de neonatologie au existat anumite probleme, calificate de directorul DSP Mureş, Silviu Morariu, ca fiind politice. Astfel, dacă, iniţial, Primăria Luduş a acceptat să aloce o sumă de bani pentru renovarea Secţiei de neonatologie, când la conducerea spirtaluui a fost numit Iov Chişu, contracandidatul actualului primar, Ovidiu Dancu, la alegerile din 2004, primarul şi-a retras propunerea, motivând că spitalul nu aparţine de primărie. Cu toate acestea, după câteva intervenţii diplomatice, Chişu şi Dancu au făcut pace, iar secţia a fost reparată.
Tavanul, infiltrat cu apă, dar şi restul clădirii au costat Consiliul Local peste 350 milioane ROL.
Ajutorul primit de spital a venit şi din partea Consiliului Judeţean Mureş, la cea de-a doua rectificare de buget, în care suma alocată sănătăţii s-a mărit. În ceea ce priveşte alte planuri de viitor ale conducerii spitalului, acreditarea aparatelor radiologice constituie o problemă, fapt semnalat şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prezent la Luduş în urmă cu două luni. Sunt necesare şi alte reparaţii la spital, iar problema ar putea fi rezolvată prin mutarea unor secţii aflate în clădiri degradate în actualul sediu al Centrului de Plasament din Luduş. Proiectul necesită o investiţie de peste 7 miliarde ROL, sumă care a fost promisă de Nicolăescu cu ocazia vizitei de la Luduş. (C.A.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE