Spiritul bluesului sighişorean Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Spiritul bluesului sighişorean

3250_blue.gifSighişoara a devenit din nou punctul de atracţie pentru fanii blues-ului din România şi locul de întâlnire al celor mai tari instrumentişti din ţară, reuniţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Blues. Ca o dovadă a succesului ediţiei de anul trecut, joi, în prima seară a festivalului, la Sala Mihai Eminescu s-a strâns un numeros public, avizat şi generos, apreciind aşa cum se cuvine prestaţia artiştilor invitaţi. Festivalul a fost deschis de recitalul lui Harry Tavitian, care a demonstrat că este nu numai un excelent pianist, ci a fost hărăzit de natură şi cu o voce cum rareori poţi auzi live. Nu s-au lăsat mai prejos nici trio-ul T.O.N.E. (Tomaselli-Ochescu-Neagu Experiment), care a electrizat audienţa, şi nici Blue Family din Serbia-Muntenegru cu al său blues clasic cântat cu plăcere şi "ştiinţă", cum se exprima Berti Barbera, prezentatorul festivalului.
Deşi Harry Tavitian a venit pentru prima oară la Sighişoara, simte că se află printre prieteni şi spune că publicul a ascultat cu atenţie recitalul şi a ştiut să discearnă care sunt momentele mai bune şi să le răsplătească cum se cuvine. Tavitian a revenit la genul care l-a lansat, blues-ul, după ce o bună perioadă de timp a cântat doar jazz. "Eu am început la fel ca şi istoria, cu blues-ul, şi prin această poartă am intrat în jazz." Întrebat dacă se mai ascultă blues în România, Harry Tavitian a răspuns că acest gen de muzică are un public fidel, care se deosebeşte total de cel care ascultă alte genuri.
Astăzi este ultima seară a Festivalului Sighişoara Blues în care îi veţi putea vedea şi asculta în recital formaţiile Chris Tofield Band din SUA, Blues Opened Version şi Blues Company din Germania. (A.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE