Tony Blair spune NU suplimentării de militari Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Tony Blair spune NU suplimentării de militari

7042_ext_blair.gifTony Blair a respins implicit, miercuri, ideea trimiterii de militari suplimentari în Irak, declarând că situaţia nu este aceeaşi şi pentru americani şi pentru britanici, relatează AFP.
Cu câteva ore înainte de discursul în care George W. Bush va anunţa noua strategie pentru Irak, care prevede trimiterea de 20.000 de militari suplimentari, premierul britanic a subliniat că "situaţia din Bagdad (unde acţionează americanii) este diferită de cea din Basra", al doilea oraş irakian, unde se află majoritatea soldaţilor britanici.
Însă el a insistat asupra faptului că Londra şi Washington continuă să aibă aceleaşi obiective în Irak, privitoare la transferarea operaţiunilor de securitate către irakieni. "în Basra situaţia este diferită. Nu ne confruntăm cu aceeaşi violenţă între sunniţi şi şiiţi. Al-Qaida nu acţionează la fel, iar insurgenţa sunnită nu operează în acelaşi mod", a explicat Blair.
El a spus că trupele britanice au lansat în Basra în ultimele luni o operaţiune "care ar trebui încheiată în câteva săptămâni" şi care "până acum a fost un succes". "Le permite irakienilor să preia tot mai mult controlul asupra operaţiunilor de securitate din Basra", a declarat premierul.
"Obiectivul planului american va fi acelaşi, vizând ca irakienii să asigure treptat securitatea", a spus Blair, cel mai fidel aliat al lui Bush în Irak.
La 22 noiembrie, Londra şi-a exprimat speranţa în legătură cu transferarea controlului în provincia Basra către forţele irakiene în primăvara lui 2007. Ministrul apărării a anunţat apoi că ţara sa speră să reducă numărul militarilor din Irak cu câteva mii până la sfârşitul acestui an.
Britanicii au circa 7.100 de militari în Irak, iar americanii au 132.000. "Alianţa cu Statele Unite este în interesul naţional britanic, este o parte importantă a politicii noastre externe", a mai spus Blair. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE