Sarmale cu nucă Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Sarmale cu nucă

Ingrediente:
8 Varză murată, 8 orez, nucă, 8 ceapă, 8 condimente după gust (piper, boia dulce, 8 boia iute, oregano), 8 sare, ulei, bulion, 8 zahăr, 8 mirodenii după gust (cimbru, busuioc, nucşoară, foi de dafin)

Preparare:
Varza se pregăteşte ca pentru sarmale obişnuite. Nuca se dă la cuptor până se rumeneşte, apoi se pune într-un şervet curat şi se sfărâmă cu o sticlă sau cu făcăleţul. Ceapa se toacă mărunt şi se rumeneşte în ulei odată cu orezul bine spălat. Când ceapa îşi schimbă culoarea, se pun mirodeniile şi sarea. Se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Se pune nuca în compoziţia de ceapă, mirodenii şi orez. Se ia din compoziţie cu o lingură, cantităţi cât să încapă pe foaia de varză, rulându-se cu grijă. Este o operaţiune mai delicată, deoarece compoziţia aceasta nu este legată, ca în cazul compoziţiei de sarmale cu carne. Se toarnă ulei pe fundul vasului în care vor fierbe sarmalele. Se aranjează un strat de varză murată tocată. Apoi, se aranjează sarmalele. Deasupra sarmalelor se aşterne un strat de varză tocată, şi peste tot se va pune 1-2 frunze de varză. Se pune apă până se acoperă tot, şi se aşează vasul pe aragaz, la foc potrivit. Uneori se va spuma şi se va mişca vasul cu mişcări energice. Când sarmalele încep să scadă, se încinge cuptorul şi se pune vasul în cuptor la foc potrivit. Din când în când, se scoate vasul din cuptor, se scurge din vas câte puţin din zeamă, zeama va fi returnată peste varza de deasupra. Când sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un polonic din zeamă. În zeama scoasă, se pun 2-3 linguri de bulion, se va potrivi de sare şi se va turna deasupra sarmalelor, având grijă ca în prealabil, foile de varză ce au fost puse deasupra să fie înlăturate.
Se aşează iarăşi vasul în cuptor, unde va sta până când vor scade sarmalele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE