Primăria pregăteşte un proiect de reabilitare a Cetăţii Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Primăria pregăteşte un proiect de reabilitare a Cetăţii

7458_prim.gifProiectul depus de Primăria municipiului Sighişoara, în luna noiembrie 2006, a fost acceptat pentru finanţare în cadrul Programului URBACT – "Sprijin pentru oraşe", pentru pregătirea unui proiect integrat de reabilitare a Cetăţii Medievale Sighişoara.

Astfel, Sighişoara va avea ocazia să găzduiască un expert al Uniunii Europene, care va petrece la Sighişoara cinci zile şi va lucra cu o echipă formată din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai unor actori locali interesaţi în reabilitarea şi punerea în valoare a Cetăţii medievale. Au fost invitaţi să participe în echipa acestui proiect reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor, Consistoriului Evanghelic, Asociaţiei Turistice Sighişoara, Fundaţiei Veritas, Consig SA, Compatzo S.R.L.
Expertul desemnat în cadrul programului URBACT va veni la Sighişoara şi va lucra, timp de cinci zile cu echipa pe care administraţia locală o va desemna împreună cu organizaţiile invitate să participe. Se va elabora un proiect integrat referitor la reabilitarea cetăţii medievale Sighişoara, pentru care se caută finanţări. Costurile pentru activitatea expertului vor fi finanţate în cadrul proiectului, municipalităţii revenindu-i costurile de găzduire.
URBACT – "Sprijin pentru oraşe" este un instrument pentru oraşele care doresc să dezvolte proiecte urbane integrate. Ideea acestui program de finanţare este de a folosi capitalul de cunoştinţe acumulate în cadrul programului URBAN şi a altor acţiuni urbane integrate, prin intermediul utilizării personalului cheie (manageri de proiect, specialişti politici, experţi externi), care să ofere altor oraşe sprijin prin experţi în definirea şi dezvoltarea strategiilor şi acţiunilor urbane integrate. Prin intermediul acestui program de finanţare se doreşte dezvoltarea schimbului transnaţional de experienţă între oraşe în cadrul unor anumite teme. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE