Problema măturătorilor diurni Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Problema măturătorilor diurni

Locuitorii din Târgu Mureş sunt foarte revoltaţi din cauza lucrărilor de curăţenie a străzilor care se fac numai în timpul zilei, transmite corespondentul NewsIn.
Zeci de măturători ridică nori de praf pe trotuare şi, în plus, îi şi agresează verbal pe cei care îndrăznesc să le spună ceva. Oamenii consideră că măturarea trotuarelor ar trebui să se facă noaptea, nu în timpul zilei. Ei îşi amintesc că în timpul campaniei electorale primarul Dorin Florea nu numai că a promis, dar a făcut şi lucrări demonstrative despre cum vor fi spălate străzile şi trotuarele cu şampon bine mirositor. "Nu numai că nu este şampon, nu numai că nu miroase a flori, dar praful acesta ne omoară. Zilnic, la orele amiezii, este un adevărat coşmar pentru noi, cei care suferim de astm bronşic" a spus unul dintre locuitori, care s-a dus să reclame la primărie. El a adăugat că l-a întrebat pe unul dintre măturători de ce face asta şi i s-a răspuns că nu are decât să-l sune pe patron, dacă nu-i convine ceva.
Patronul firmei de salubrizare, "Salubriserv", Sorin Ţerbea, a spus că el ar face noaptea curăţenie, dar nu-l lasă primăria. "Primarul poate să zică ce vrea, el îi dă cu vorbele. Dacă nu ne lasă, cum să facem curăţenie " a spus Ţerbea. El s-a declarat nemulţumit că municipalitatea nu-i achită la timp lucrările. Tariful pentru lucrările efectuate în timpul nopţii sunt mai mari cu 25 la sută . Una dintre măturătoare, de etnie rromă, a început să ţipe, când a auzit că ar putea lucra şi noaptea, că ea nu iese din cauză că-i este teamă să nu fie violată.
Purtătorul de cuvânt al primăriei, Marius Paşcan, a declarat că potrivit unor prevederi, în timpul nopţii se poate mătura doar la temperaturi de peste 5 grade. Când i s-a spus că şi în timpul verii măturarea se face tot ziua, Paşcan a replicat: "Despre vară, să mă întrebaţi la vară. Eu vă spun care este situaţia acum".
Cetăţeanul nemulţumit, bolnav de astm, a spus că va contacta un avocat pentru a-i da în judecată pe cei din cauza cărora starea lui de sănătate s-a agravat. "Într-un alt stat cu adevărat democratic, care respectă drepturile cetăţenilor, poate că ar fi fost mai simplu. Dar aici cred că mă vor lua în râs şi judecătorii că deschid proces pentru praf. Ei nu se gândesc la sănătatea oamenilor", a spus omul.(News In)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE