"Nemuritorul" de langa BC Mures Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

"Nemuritorul" de langa BC Mures

11246_florin marcel.gifPovestea cu sportul independent de politica este cu adevarat un basm. Ne-au dovedit-o mereu realitatile, iar personaje precum Nastase cu salile de sport, Gigi cu Steaua lui, sau Copos cu Rapidul, sunt doar cateva dintre marturii.
Mai ales in alegerile locale, eforturile candidatilor in a-si atrage simpatia oamenilor din tribune este unul considerabil, iar un succes pe acest front nu e deloc de neglijat.
Dimpotriva. Intr-un oras relativ mic, cum e Targu-Muresul, un oras cu mare traditie in multe sporturi, victoria unui candidat la fotoliul de primar in acest segment e extrem de importanta. Iar daca luam in calcul duelul Florea – Borbely, cel ce se prefigureaza a fi derby-ul pentru sefia primariei, aproape putem spune ca votul celor aproximativ 10-15.000 de mureseni care fac sport sau se misca in jurul sportului de performanta devinde decisiv.
In acest context, nu e de mirare ca la cateva luni distanta de momentul votului, primarul Dorin Florea a venit cu oferta preluarii echipei de baschet, BC Mures, si, implicit, a sustinerii financiare a acesteia, a anuntat ca sprijina o promovare in Divizia B de fotbal si multe altele. Gest firesc, dar cred, inutil. Dupa doua episoade asemanatoare, in urma cu 8 si apoi cu 4 ani, nu cred ca publicul din arenele muresene mai este sensibil la aceasta oferta.
Revenind la BC Mures, trebuie sa spunem ca este echipa care poate sa decida, in mare parte, unde se vor duce voturile din segmentul sport. Practic, in acest moment, valabil si pentru mai-iunie, in oras exista un singur loc unde putem vorbi de proportii considerabile in ceea ce priveste publicul spectator. Acesta este Sala Sporturilor, iar personajele sunt spectatorii meciurilor de baschet.
Banuiam ca inceputul acestui an va aduce o incercare a primarului Dorin Florea de a prelua echipa de baschet, printr-o oferta (respinsa deocamdata de conducerea clubului), dar banuiam si faptul ca intrarea lui Borbely Laszlo in cursa pentru primarie va face inutil gestul actualului primar.
Ca in "Nemuritorul", langa echipa de baschet, din perspectiva duelului Borbely- Florea, trebuie sa ramana numai unul.
Si daca ne uitam cat a sprijinit actualul primar aceasta echipa, raportat si la cat ar fi putut sa o faca, si cat a sprijinit-o Borbely, ajungem la concluzia ca nu ar fi fost fair-play, ca sa folosim o expresie din limbajul sportiv, ca numele lui Dorin Florea sa fie asociat cu BC Mures.

Florin Marcel

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE