Ciudatenii islamice Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Ciudatenii islamice

O femeie ar trebui sa-si alapteze colegul de serviciu, este o binecuvântare sa bei urina profetului, iar Pokemon este agent al sionismului, au stabilit unii întelepti musulmani.
Deoarece în lumea islamica nu exista o institutie centrala care sa decida, pentru acele probleme de zi cu zi ce nu sunt prevazute în Coran, care este calea dreapta, înteleptii musulmani emit numitele "fatwa", adica decrete religioase. Existând atâtia întelepti si atâtea probleme, mii de "fatwa" sunt emise în fiecare an, dintre care unele sunt cel putin ciudate. Este adevarat ca aceste "fatwa" nu au un caracter obligatoriu, iar un musulman care are dubii în privinta unui astfel de decret poate cere sfatul unui alt întelept musulman.
Vara trecuta, de exemplu, Egiptul a fost cuprins de scandal dupa emiterea a doua "fatwa" foarte stranii. Prima se refera la faptul ca o femeie poate lucra în acelasi birou cu un barbat, fara a purta voal pe cap, daca îl alapteaza de cel putin cinci ori. Prin alaptare, cei doi ar fi legati printr-o legatura de rudenie, deci interdictia ca femeia sa apara cu capul neacoperit în fata colegului ar fi ridicata. Aceasta "fatwa" a fost emisa de un întelept musulman care conduce un departament ce studiaza învataturile profetului Mahomed în cadrul prestigioasei Universitati Al-Azhar din Cairo. Profesorul Izat Atiyah a anuntat ca în vremea profetului au fost momente în care femei au alaptat barbati maturi pentru a nu mai purta voal în fata lor. "Alaptarea unui adult pune capat problemei întilnirii private si nu interzice casatoria ulterioara dintre cei doi. O femeie, la munca, isi poate da jos valul sau isi poate arata parul in fata cuiva pe care l-a alaptat", concluziona inteleptul. Ca urmare a acestei "fatwa", ce a fost luata in deridere in tot Egiptul, Atiyah a fost dat afara de la centrul unde lucra.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE