"VolkART" 2008 Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

"VolkART" 2008

11401_coridor.gifPrimaria municipiului Sighisoara a depus în cadrul sesiunii de finantare AFCN 2/2007, lansata de Administratia Fondului Cultural National, un proiect pentru sectiunea "patrimoniu cultural national". Cererea de finantare a fost depusa în luna decembrie a anului trecut, fiind selectionata de catre Comisia de Evaluare si acceptata pentru finantare cu suma de 30.000 lei, bugetul total al proiectului fiind de 58.466 lei.
Proiectul "VolkART" Sighisoara 2008 este un proiect care are ca principal scop punerea în valoare a patrimoniului cultural al Sighisoarei, prin intermediul artei si a tinerilor. Proiectul se adreseaza "Volk"-ului, care în traducere din limba germana înseamna popor. În sens mai larg titlul ar putea fi interpretat ca "arta poporului", "arta pentru popor" sau "arta poporului pentru popor". Proiectul îsi propune ca alaturi de promovarea patrimoniului Cetatii Medievale din Sighisoara, care se va realiza printr-o campanie de informare, sa promoveze tinerii artisti. Din experientele anterioare de promovare a patrimoniului prin intermediul tinerilor, s-a considerat aceasta cale ca fiind o metoda eficienta de promovare reciproca, cadrul arhitectural al batrânei Cetatii Medievale oferind din acest punct de vedere un cadru perfect pentru creatie, pentru punere în valoare, iar tinerii sunt multiplicatori de informatie recunoscuti.
Printre obiectivele proiectului se numara realizarea unui concurs de proiecte de arhitectura "Sighisoara: Trecut vs. Viitor", realizarea unei expozitii de arta contemporana, realizarea unui concurs de interpretare pentru tineri artisti aflati la începutul carierei si realizarea unei campanii de informare pe tema constientizarii valorii patrimoniului cultural al Cetatii Medievale. Gradul de complexitate si viziunea integrata de abordare a proiectului cultural-educativ, diversitatea metodelor de implementare au determinat atragerea si implicarea a trei parteneri: Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca si Asociatia Centrul Educational Interetnic pentru Tineret Sighisoara, cei trei parteneri urmând a se implica activ pe tot parcursul proiectului, vor avea întâlniri periodice cu solicitantul, respectiv Primaria Sighisoara, si vor stabili de comun acord modul în care se vor implementa activitatile. Parteneriatul în acest proiect nu implica aport financiar din partea partenerilor ci doar resurse umane si logistice. Derularea acestui proiect la nivelul municipiului Sighisoara este în beneficiul promovarii patrimoniului cultural national si mondial, iar faptul ca el va fi implementat de tineri, confera proiectului continuitate si durabilitate în timp.

Sebastian ANGHEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE