Fazakas Arpad multumit de bilantul anului 2008 Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Fazakas Arpad multumit de bilantul anului 2008

p_8_1_14.jpg
Liceul cu Program Sportiv din Targu-Mures este o institutie care pregateste noua generatie de sportivi de elita. Am stat de vorba cu directorul scolii, Fazakas Arpad, despre bilantul anului recent incheiat.

Reporter: Domnule director, cum considerati, prin prisma rezultatelor, anul 2008?
Fazakas Arpad: Avand in vedere profilul si scopul nostru, as putea spune ca a fost slab. La noi vin permanent elevi de la alte scoli, dornici sa faca sport. Problema este ca daca acestia ajung la un anumit nivel, ne parasesc. Fie pleaca la cluburi mai prestigioase, fie ca pleaca dupa ce au absolvit scoala. Cu toate acestea, nu putem spune ca nu avem rezultate.
Rep.: Haideti sa le amintim. Aveti cinci sectii, sa incepem cu atletismul.
F.A.: La atletism excelam ca si pana acum, la prajina. Am avut chiar o mare surpriza, cand copii de clasele V-VI au participat la primele turnee si au obtinut locuri fruntase. Am mai avut si un alergator bun care a terminat scoala si ne-a parasit. Acum este la Oradea la facultate. Pot aminti pe Gombar Monica si Imre Andreea, care au adus puncte pentru Romania la Cupa Europei. Ar mai fi si aruncatori valorosi.
Rep.: O alta sectie este cea de baschet…
F.A.: Avem colaborarea cu BC Mures si participam impreuna in competitiile baietilor. La fete urmeaza sa formam echipa, Simona Haba, care a fost la noi anul trecut ne-a parasit, formandu-si o echipa. Nu avem inca rezultate deosebite, vom participa saptamana viitoare la faza zonala la Radauti cu echipa de juniori II.
Rep.: La handbal aveti mai multe formatii inscrise, toate de fete.
F.A.: Echipa de baieti am retras-o din cauza lipsei de fonduri, dar si pentru ca nu aveau gabaritul pentru acest sport. Nu prea aveam sanse de rezultate, astfel am renuntat. Avem echipele de fete la junioare II, III si IV, pregatite de Vizi Jozsef si Kulcsar Ladislau. Cea de junioare IV sunt de perspectivea, cu ele am pornit de jos.
Rep.: Aveti in schimb la gimnastica si fete si baieti.
F.A.: Ambele sectii au obtinut locul VI la Campionatele Nationale, dar avem mari probleme in ceea ce priveste lipsa de cadre si o sala proprie de antrenament.
Rep.: La fotbal aveti cele mai multe formatii. Sunt si rezultate notabile?
F.A.: Cel mai important rezultat a fost obtinut de formatia juniorilor nascuti in 1990, care sunt campioni judeteni. Participam numai la competitiile judetene din cauza lipsei unui teren propriu. Aceasta echipa, pregatita de Szanto Janos, s-a speriat de numele CFR Cluj la meciul de baraj, fiind eliminati de acestia, chiar daca au castigat la Cluj cu 2-0. Pierdusera acasa cu 4-0. Noi mai mult promovam jucatori pentru cluburi mai puternice. Practic, acestea sunt rezultatele noastre. De exemplu Andrei Muntean a inscris primul gol oficial pentru lotul de juniori al Romaniei. Avem multi jucatori dati la echipe mai importante. Lista ar fi prea lunga ca sa-i amintim pe toti.
Rep.: Cum va descurcati cu partea materiala?
F.A.: O mare problema este ca nu ne putem permite cantonamente. Daca facem totusi, numai cu sprijinul parintilor, iar pentru cei care nu au posibilitati, mai cautam cate un sponsor. Speram ca sa se realizeze construirea salii de atletism. Stim ca este proiect, sunt fonduri, nu se face insa nimic. Acest lucru ar rezolva mai multe probleme.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE