Procesul Vamanu incepe cu amanare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Procesul Vamanu incepe cu amanare

p_3_3_.jpgIeri, 13 ianuarie la Judecătoria Târgu-Mureş a început procesul în cazul lui Carmen Vamanu inspector-şef al ITM Mureş. Aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată. În rechizitoriul întocmit de procurori au fost reţinute următoarele fapte: aplicarea unor sancţiuni prea blânde pentru o serie de firme din judeţ, nedispunerea de măsuri pentru sancţionarea muncii la negru şi pentru cercetarea unui accident de muncă care a avut loc la Sângeorgiu de Pădure, divulgarea secretului profesional prin comunicarea unui număr de cinci persoane de informaţii cu privire la desfăşurarea unor acţiuni de control inopinate la firme la care aceste persoane aveau interese.
Faptele reţinute de procurori au avut loc în perioada martie-aprilie 2005. Procesul a început cu amânarea termenului de judecată. Avocata Cristina Bidiga a solicitat această amânare motivând că nu a avut acces la volumul 9 al dosarului, volum care conţine transcrierile convorbirilor telefonice interceptate de DNA. „Nu am putut vedea acest volum deoarece este dosar secret aflat la dispoziţia instanţei. Solicităm să ne acordaţi un termen de grefă pentru a putea formula apărare şi referitor la acest volum”, a susţinut Bidiga în faţa judecătorului. Instanţa a admis cererea şi a dispus amânarea pentru data de 17 februarie. În lista de martori postată pe site-ul instanţei de judecată apar nume cunoscute ale vieţii mureşene, cum ar fi Dinu Socotar, Poruţiu Mihail sau Mora Akos. Dinu Socotar ne-a spus că a fost solicitat de procurorii DNA să dea declaraţii cu rpivire la anumite evenimente dar că ceea ce a spus el nu o incriminează pe Vamanu. „Nu vă pot spune mai multe deoarece procurorii m-au rugat să nu dau declaraţii pe parcursul derulării procesului”, a declarat Dinu Socotar. Procesul se prfigurează a fi unul de cursă lungă, timp în care Vamanu este suspendată din funcţia de inspector-şef al ITM.

Lista martorilor citaţi în proces aşa cum apar pe site-ul instanţei:
Baciu Maria, Vultur Ileana Simona, Cealera Ana Maria, Socotar Gheroghe Dinu, Socotar Adriana, Bozodi Alexandru, Bozodi Gyongyi Ileana, Husar Eugenia, Chisu Aurel, Rad Silviu, Magyari Attila, Arros Denes, Farcas Carmen Maria, Farcas Maria, Şuteu, Călin Grozăvescu, Reti Erika, Bandi Maria Magdolna, Nagy Eva Elisabeta, Bartha Kinga Beata, Core Cornel, Core Alexandru, Nicusan Iacob, Balanean Radu Vasile, Porutiu Mihail, Mora Akos Daniel, Pop Mărioara, Băţagă Emil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE