Simon Andreea, lidera CS Muresul la lupte libere Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

Simon Andreea, lidera CS Muresul la lupte libere

p_8_1_16.jpgSectia de lupte libere a Clubului Sportiv Muresul Targu-Mures a obtinut de-a lungul timpului rezultate importante pentru sportul romanesc. Ladislau Simon nu mai are nevoie de prezentare in randul iubitorilor sportului muresean. In 1974, la Istanbul devenea campion mondial de seniori, doi ani mai tarziu, la Montreal, aducand prima medalie la Jocurile Olimpice Targu-Muresului, obtinand bronzul olimpic. Acestor performante li se adauga o sumedenie de alte trofee obtinute de mureseanul care ne-a parasit prematur, la nici 54 de ani. Sectia la care a evoluat si ca antrenor, are in continuare rezultate remarcabile, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta sportul din zilele noastre. Antrenorul Marton Jozsef, care se ocupa in prezent de pregatirea luptatorilor de la unul din cele mai vechi cluburi targumuresene, se declarea multumit cu rezultatele sportivilor sai: ”Tinand cont de imprejurari, dupa posibilitatile pe care le avem, consider ca rezultatele sunt foarte bune. Din punct de vedere financiar, situatia este delicata, lucru care este deja generalizat la toate domeniile. O alta problema delicata este si faptul ca nu avem o sala adecvata pentru pregatiri. Aceasta problema speram ca se va rezolva in curand. Cu toate acestea, anul trecut am reusit cateva rezultate importante”.
Titlul national obtinut de Simon Andreea, la juniori, categoria 59 de kilograme, se afla pe primul loc in bilantul sportivilor clubului. Ea a mai reusit si un meritoriu loc III la Campionatele Europene, complectand aceste performante cu un loc II la nationalele de seniori. A mai obtinut un loc secund la categoria 72 de kilograme din cadrul nationalelor de lupte pe plaja, unde la categoria Open s-a clasat pe pozitia a treia.
Un titlu de vicecampion national de seniori a mai obtinut si Ballai Sandor, la categoria 120 de kilograme. La Juniori, s-au obtinut doua medalii de bronz la Campionatele Nationale prin Calin Milesan, 74 kilograme si Simon Melinda(sora Andreei), la categoria 44 de kilograme.
Rezultate importante la Campionatele Nationale au mai obtinut si Cadetii, cu un loc II, prin Nyomati Ferenc, si un loc III, reusit de Oltean Anna Maria. “Desi rezultatele copiiilor nu intra in statistici, eu mai am inca o grupa de copii incepatori, din clasele I-VIII la Sancraiul de Mures. Merita amintite cele doua locuri II obtinute de Ballai Tamas si Hajnal Janos”, a adaugat Marton Jozsef, incheind bilantul anului 2008.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE