Scoala cu cele mai putine fete Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Scoala cu cele mai putine fete

p_6_31.jpgGrupul Şcolar „Electromureş”, caci despre acesta e vorba, s-a afirmat în învăţământul mureşan prin rezultatele obţinute atât în pregătirea generală a elevilor cât şi la concursurile pe meserii şi olimpiadele interdisciplinare de electronică fazele judeţene şi naţionale şi la concusul internaţional de alectronică iniţiat de şcoală.
Grupul Şcolar „Electromureş” a fost fondat în urmă cu 33 de ani pentru a răspunde cererii de forţă de muncă calificată din judeţ. De-a lungul anilor a avut mai multe denumiri si până în anul 1990 şcoala a fost patronată de Fabrica „Electromureş” pentru care a pregătit în decursul anilor muncitori calificaţi în domenii ca: Electrotehnică, Electronică, Mecanică atât prin liceu cât şi prin şcoala profesională. Din anul 1990 când a încetat relaţia de patronare a continuat o bună colaborare cu unităţile economice desprinse din vechea fabrică prin încheierea unor relaţii de parteneriat care asigură elevilor de la şcoala de arte şi meserii şi liceu spaţiu şi coordonare pentru defăşurarea activităţilor practice din stagiile de practică comasată. Au fost introduse specializări noi în conformitate cu cerinţele pieţei forţei de muncă şi posibilităţile de instruire din şcoală, cum ar fi: la liceu-nivel trei (ruta directă): tehnician operator tehnică de calcul; tehnician în automatizări, tehnician în activităţi economice. La şcoala de arte şi meserii-nivel unu, lucrător în electromecanică lucrător în hoteluri. La anul de completare-nivel doi: Electromecanica utilaje şi instalaţii comerciale, electrocasnice şi din industria alimentară. La liceu-nivel trei(ruta progresivă): tehnician electromecanic.
Au fost realizate parteneriate cu mai multe unităţi şcolare din Ungaria, Slovacia, dar şi cu şcoli din ţară, finalizate prin schimburi de experienţă între grupuri de cadre didactice şi elevi şi prin dotarea unor cabinete şi laboratoare cu echipamente moderne.
În decursul anilor  majoritatea absolvenţilor de liceu şi-au continuat studiile în învăţământul superior în universitîţi din tară şi oraş.
“Absolvenţii şcolii au dovedit permanent fie la locurile de muncă, fie în amfiteatrele universităţilor că au beneficiat de o educare şi instruire de calitate care face cinste colectivului de cadre didactice bine pregătite şi devotate procesului educaţional din şcoală, “ ne–a spus directoarea grupului scolar Suzana Ganta.
Grupul scolar Electromures compus din mai multe cladiri, este ca un orasel cu teren de sport, curte, cantina, chiosc de alimente, internat, ateliere. O parte dintr-o cladire este inchiriata unor ateliere, se mai da in chirie si terenul de sport si din acetse inchirieri se obtin fondurile proprii folosite pentru imbunatatirile aduse scolii. Cabinete, sali de clasa, o sala de sport la standarde europene, calculatoare performante, laptopuri pentru cadrele didatice, toate sunt realizate cu ajutorul primariei,si  prin fondurile proprii. Mai sunt multe de facut, spune directoarea in timp ce ne prezinta punctele forte ale scolii, rusinandu-se parca de starea cimentului de pe holurile care nu au fost inca renovate.
In scoala invata 889 de elevi, dintre care doar cateva zeci de fete, impartite in 38 de clase. Parintii copiilor vin cu initiative si pun umarul la demersurile pentru imbunatatirea conditiilor din scoala. O astfel de realizare este dulapul clasei a IX-a B de pe un coridor, dulap copiat parca din Beverly Hills.
Inainte de a ne lua la revedere, directoarea, ghidul nostru amabil prin scoala, ne-a amintit printre altele de intentia lor de a porni si o scoala postliceala din toamna, cu specializarea tehnician electroenergetician si una de maistri cu specializarea electrician centrale, statii si retele elctrice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE