Ion Tusnea de acord cu infiintarea catalogul online Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Ion Tusnea de acord cu infiintarea catalogul online

p_3_2_37.jpgAbsenţele si exmatricularile elevilor sunt una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă părinţii acestora în ziua de azi. Dacă notele mai pot fi văzute în carnet, pentru absenţe părinţii trebuie să se intereseze direct la şcoală. Din comoditate sau din lipsa timpului, unii părinţi ajung foarte rar la şcoală, astfel ca multi dintre acestia cred ca ar fi o idée buna introducerea unui catalog online in care notele şi absenţele să fie actualizate zilnic pe site-urilor scolilor. Acest prioect ar putea diminua numarul exmatricularilor care a depasit 250 la nivel de judet, iar cel al abandonului scolar a ajuns la peste 440 anul trecut.
Daca acest proiect ar avea sanse sa fie implementat si in judetul Mures am cerut parerea Inspectorului Scolar General, Ion Tusnea.  “As fi de acord cu implementarea acestui proiect pilot de introducerea unui catalog online pe site-ul scolilor si pentru liceele din Mures, insa cu o conditie. Acolo, fiecare părinte sa poata avea acces la notele şi absenţele copiilor săi, prin primirea unui user name şi a unei parole. Adica paginile cu situaţiile celorlalţi elevi sa nu poata fi vizualizate de alte persoane pentru a se păstra confidenţialitatea si pentru a evita nasterea unor barfe sau jigniri la adresa unor elevi”, a precizat inspectorul general. Avand in vedere ca in anul 2008 la nivel de judet s-au inregistrat peste 250 de exmatriculari, dintre care 92 la clasele de a IX-a si a XI-a, 77 la clasele XI – XIII, 49 de exmatriculari la invatamantul profesional si 41 la invatamantul seral. De asemenea, la abandonuri scolare s-au inregistrat 135 de cazuri la invatamantul gimnazial, 42 la clasele a IX-a si a X-a si 166 de abandonuri la cei din invatamantul profesional. Tusnea a recunoscut ca un site unde fiecare părinte să vadă ce face copilul său la şcoală ar fi o idée buna.
Elevii nu sunt insa  foarte încântaţi de idee. Unii spun că este bine pentru părinţi dar nu şi pentru ei. Normal o discuţie despre absenţe ar trebui să o poarte fiecare de la părinte la copil şi nu sa afle prin intermediul site-ului şcolii. „Nu e bine deloc sa afle parintii despre micile noastre prostioare, dar se pare ca avanatajele stiintei in acest caz se intorc impotriva noastra si nu prea mai putem face nimic gresit fara sa afle parintii nostri”, a declarat un elev revoltat care bineinteles a dorit sa ramana anonim. “Partea buna a unui asemenea proiect ar fi ca in cazurile în care există probleme mari, parintii ar putea afla din timp şi nu s-ar mai ajunge la un numar atat de mare corigenţe sau exmatriculări”, a precizat inspectorul Ion Tusnea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE