Lokodi Emoke mulţumită de colaborarea cu landul Brandenburg Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Lokodi Emoke mulţumită de colaborarea cu landul Brandenburg

p_3_3_13.jpg
Consiliul Judeţean Mureş a avut vineri seară oaspeţi de vază din landul Branderburg Germania. După şedinţa furtunoasă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Centru care a avut loc dimineaţa la Alba Iulia şi unde primarii municipiilor Braşov şi Târgu-Mureş, George Scripcaru şi Dorin Florea, au părăsit sala în care se desfăşura şedinţa nemulţumiţi că cele două oraşe nu sunt reprezentate în Comitetul Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC), delegaţia din Germania a sosit la Târgu-Mureş pentru a discuta despre situaţia economică şi socială a judeţului şi pentru a analiza posibilităţile investiţionale, mai ales în domeniul sănătăţii.
Din delegaţie au făcut parte Gerd Harms, secretar de stat în cadrul cancelariei landului Branderburg şi Gerhard Ringman, director departament pentru Europa şi relaţii internaţionale a cancelariei. Aceştia s-au aflat pentru a treia oară în România. Întâlnirea a avut drept scop studierea posibilităţilor de dezvoltare economico-turistice ale regiunii şi încheierea unui act bilateral pentru prelungirea parteneriatului referitor la biroul de reprezentare al Regiunii 7 Centru din landul Branderburg. „Landul Brandenburg are de peste 10 ani un parteneriat foarte solid cu Regiunea 7 Centru”, a declarat peşedinta Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Emoke. „Bunele practici europene au fost împărţite cu noi astfel că am reuşit împreună cu landul Brandenburg să făurim mai multe proiecte în favoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională sau în favoarea judeţelor din Regiunea 7 Centru şi anul trecut am avut posibilitatea ca împreună să participăm la activitatea de reprezentare a regiunii, dânşii făcând posibil ca în spaţiile biroului de reprezentare de la Bruxelles să primească şi regiunea noastră un spaţiu unde timp de un an un tânăr angajat la Agenţia de Dezvoltare să poată să prezinte regiunea noastră în faţa tuturor instituţiilor europene şi partenerilor europeni din diferite regiunii”, a mai precizat Lokodi.
Potrivit acordului încheiat la Alba Iulia, biroul va funcţiona pentru încă patru luni în spaţiul pus la dispoziţie de cancelaria landului până când regiunea va beneficia de un buget din care să poată închiria un spaţiu.
S-au purtat discuţii despre situaţia economică a judeţului Mureş şi posibilităţile investiţionale în sistemul sanitar. Gerd Harms s-a arătat impresionat de posibilităţile de dezvoltare ale judeţului. „Ne bucurăm să putem sprijini autorităţile locale pentru că şi noi, după destrămarea RDG am trecut prin aceleaşi procese de trasnformare. Noi credem într-o Europă în care să ne ajutăm reciproc şi sunt impresionat de creativitatea şi energia pe care judeţul o prezintă”, a declarat acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE