Centrul de Excelenta lipseste cu desavarsire Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Centrul de Excelenta lipseste cu desavarsire

p_3_1_26.jpg
Tinerii mureseni capabili de performante trebuie priviti ca o avutie nationala, cu nevoi specifice de instruire pe durata scolarizarii. Pentru aceasta ar fi necesar un Centru de Excelenta, unde elevii sa-si valorifice talentele. Dar, din pacate, in orasul nostru acest centru lipseste cu desavarsire.
Chiar dacă la motivarea performanţei şcolare avem un sistem deficitar, iar pe lista de priorităţi, excelenţa încă nu îşi are locul, anual, zeci de elevi mureşeni ne dau toate motivele să fim mai mândri ca niciodată. In plan educativ este esential pentru tinerii capabili de performante, formarea convingerii ca pasiunea si preocuparile lor se bucura de aprecierea si respectul societatii. Pana in prezent pregatirea tinerilor capabili de performanta, a fost stimulata prin pregatirea in cadrul concursurilor scolare pe discipline. Dar in acest context se resimte acut nevoia de functionare a unui organism care sa acorde acestor tineri o asistenta calificata. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Mures, Adina Pui, “se organizau intalniri la Papiu sau in sala 200 a cladirii ISJ Mures. Momentan nu am cunostinta sa se deruleze”.
Potrivit Legii 17/2007, legea privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta, ce urmareste sa promoveze si sa garanteze dreptul la o educatie diferentiata, creand un cadru legislativ si tehnico-logistic pentru formarea de elite profesionale in toate domeniile de activitate, in subordonarea Centrului National de Instruire Diferentiata se pot infiinta centre locale de instruire diferentiata.

Centrul de excelenta la internatul de la Liceul Forestier
Potrivit unei hotarari emise de Consiliul Local, cladirea celui de al doilea internat al Liceului Forestier a fost data ISJ Mures, cu scopul de a asigura un spatiu unde sa se desfasoare activitatea celor de la Casa Corpului Didactic care, in prezent, se desfasoara intr-o cladire retrocedata de pe strada Gheorghe Doja. “Deocamdata activitatea se rezuma la pregatirea elevilor pentru olimpiadele nationale. De anul trecut s-a predat catre ISJ  una din cladirile internatului de la Liceul Forestier, s-au facut studii de fezablitate. Aici se va muta in prima faza Casa Corpului Didactic, iar in a doua faza se urmareste crearea unui Centru de Excelenta aici. Va beneficia de dotarile necesare si vor avea loc pregatiri atat teoretice cat si practice pentru elevii care care au obtinut rezultate bune la olimpiadele judetene si s-au calificat pentru cele nationale“, a declarat Ioan Tusnea, inspector scolar general.
Anul trecut a fost incheiat contractul de lucrari pentru reabilitarea completa a cladirii, costul investitiei fiind de 1.259.000 de lei. “Au fost fonduri dar acestea s-au folosit pentru proiecte, studii de fezabilitate. Acum nu putem continua lucrarile din lipsa de fonduri. Am solicitat noi fonduri Ministerului Educatiei”, a precizat Dan Gheborean, sef compartiment achizitii din cadrul ISJ Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE