Sfaturi utile…despre hota Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Sfaturi utile…despre hota

Consumul electric şi tipuri de hote
Pe piata sunt mai multe tipuri de hote. Aceste produse se cumpără din magazinele de electrocasnice, iar preţul lor variază între 100 şi 3.000 de lei, în funcţie de model. De exemplu, o hotă Bosch cu un singur motor, două trepte, capacitate de ventilare de 290 mc/h şi filtru de hârtie costă aproximativ 270 de lei în reţeaua de magazine Flanco. O hotă Cata din sticlă, trei trepte şi capacitate de ventilare de 851 mc/h, costă în reţeaua de magazine Altex aproximativ 600 de lei.Consumul unei hote este puţin mai mare decât al unui bec, adică între 125 şi 150W. La consumul hotei se adaugă şi cel al becurilor acesteia, care este în general de 40 W.
Cat de mare sa fie hota?
Distanţa hotei faţă de aragaz trebuie să fie de 60-70 cm. Lăţimea hotei poate varia între 60 şi 90 de centimetri şi trebuie să corespundă întotdeauna cu lăţimea aragazului sau a plitei. Se recomandă ca hota să fie egală sau mai lată cu câţiva centimetri decât aragazul pentru a putea absorbi aburii. Capacitatea de ventilare se alege în funcţie de intensitatea cu care gătim şi de suprafaţa bucătăriei. De exemplu, într-o bucătărie folosită la maximum, în care se găteşte zilnic, se recomandă o hotă puternică, a cărei capacitate de ventilare să fie de 600 mc/h. Pentru o bucătărie cu o activitate mai redusă se poate cumpăra o hotă cu o capacitate de ventilare de 125 mc/h.
Cine instalează hota?
Instalarea acestui aparat poate fi făcută şi de o persoană nespecializată. Trebuie urmărite şi respectate instrucţiunile de montare care sunt primite odată cu hota. Tot ce trebuie făcut este să fie fixate două dibluri cu holzşuruburi în locul unde vrem să montăm hota şi să o suspendăm pe perete. Pentru hotele cu aerisire trebuie făcut un orificiu în peretele exterior pentru a fi posibilă scoaterea burlanului pentru aerisire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE