Tort Rigo Jancsi
17 ianuarie 2010Ingrediente:
Blat: 7 oua, 256g zahar, 70g cacao, 50g alune, 1 plic zahar vanilinat, un strop de sare.
Crema: 750ml frisca, 150g zahar pudra, 150g cacao,
Glazura: 150g ciocolata menaj, 100g unt
Mod de preparare:
Se bat galbenusirile si zaharul timp de 15 minute cu mixerul, se adauga faina, zaharul vanilat si cacaua, se amesteca bine cu telul, apoi se inglobeaza cu grija si albusurile batute spuma, apoi si alunele macinate, dupa care se coace aluatul in forma de tort unsa si tapetata, circa 30 de minute in cuptor preincalzit. Crema se prepara din frisca batuta la care se adauga zaharul amestecat cu cacao si se pune la rece. Blatul racit se taie pe din doua, se pune crema, iar deasupra se pune glazura obtinuta din ciocolata de menaj topita si amestecata cu unt. Se lasa tortul la rece. La servire se taie cuburi mari cu un cutit ce a fost trecut prin apa fierbinte.
Lasă un comentariu