Mai multa administratie si mai putina politica! Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Mai multa administratie si mai putina politica!

p_8_68.jpgMembru în consiliul local al municipiului Reghin, Adrian Craciun este pus pe fapte mari pentru acest an. Care sunt principalele proiecte ale consilierului PRM, va învitam sa aflati în interviul urmator.

Reporter: Domnule consilier, cum a decurs prima dezbatere si audienta pe probleme comunitare?
Adrian Craciun: Am ales sa încep cât mai repede programul de audiente cu cetatenii, pentru a putea aduce în completarea proiectelor mele si alte probleme de interes local, ridicate de reghineni. Cred ca, în luna februarie sau martie va avea loc în cadrul consiliului local al municipiului Reghin, dezbaterea Bugetului local pentru anul 2010, iar prin întâlnirile care le voi organiza în aceasta perioada cu cetatenii, sper sa reusim sa rezolvam cât mai multe din doleantele lor. Sunt multumit de aceasta prima întâlnire si de numarul de participanti, tinând cont de faptul ca suntem în primele zile ale anului 2010.
Rep.: Cum veti reusi sa va promovati proiectele tinând cont ca sunteti un singur consilier PRM la Reghin?
A.C.: Aveti dreptate, va fi un pic mai greu, dar suntem 19 consilieri alesi de catre reghineni si suntem trimisi în consiliul local sa le aparam interesele, cred ca în mare masura problemele ridicate de cetateni sunt identice, ramâne de vazut ordinea prioritatilor.
Rep.: Aveti proiecte proprii?
A.C.: În campania electorala toti candidatii am venit cu diferite proiecte în fata cetatenilor, nu stiu în ce masura s-a tinut fiecare de ele, dar eu am sa-mi respect promisiunile facute, va fi putin mai greu deoarece a trecut aproape jumatate de mandat, suntem si în perioada de criza care nu este favorabila anumitor investitii, dar sunt convins ca anul 2010 va fi mai bun decat 2009. Unul din proiectele importante care mi le-am propus este gasirea unei solutii pentru a suplimenta locurile la cresa din cartierul Mihai Viteazul, prin mansardare sau construirea unui pavilion nou, tinând cont ca sunt locuri, prea putine raportat la numarul mare de locuitori. Un alt proiect este reabilitarea Gradinitei cu Program Prelungit nr. 2 unde locurile unde la fel sunt solicitari si locuri insuficiente. Consider ca  trebuie asigurate conditii în primul rând celor mici pentru a avea o societate sanatoasa, este foarte important ca primul contact cu educatia sa fie unul placut si bineînteles sa aiba continuitate pe tot parcursul procesului de învatamânt. Cu putina bunavointa s-ar putea rezolva aceste probleme ale tinerelor familii. O alta problema importanta care poate aduce si bani la bugetul local ar fi achizitionarea de minibuse si microbuse  pentru a dezvolta parcul auto din cadrul RAGCL, prin dezvoltarea unui program de transport, cu curse regulate din toate cartierele si zonele importante ale municipiului, catre unitatile de învatamânt si  fabricile din oras.
Rep.: În ceea ce priveste economia orasului, ce ne puteti spune?
A.C.: Chiar daca nu am fi într-un an de criza si cu atât mai mult acum, consider ca ar fi necesar organizarea unui comitet de monitorizare a micilor si marilor întreprinzatori, cât si a celor care ar fi interesati sa dezvolte afaceri în Reghin si atât cât permite legea sa fie stimulati si eliminata birocratia cu care se confrunta.
Ar fi înca multe de realizat în Reghin pe lânga cele amintite, începând cu modernizarea cartierelor, a strazilor, reamenajarea Parcului Central si al Tineretului, redeschiderea cinematografului „Patria” si terminând cu sprijinirea tinerilor cu performante scolare si sportive. În zilele care urmeaza voi depune la Primarie propuneri de proiecte pentru a fi incluse în proiectul de buget local pentru anul 2010, sper sa fie receptivi la propunerile mele atât colegii din consiliul local cât si conducerea Primariei, pentru a reusi sa materializam cât mai multe din proiectele si nevoile reghinenilor, indiferent de culoarea politica a celui care le propune, adica mai multa administratie si mai putina politica.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE